Германия е готова да наложи данък върху всички потребители на

...
Германия е готова да наложи данък върху всички потребители на
Коментари Харесай

Германия налага данък върху всички потребители на природен газ

Германия е подготвена да наложи налог върху всички консуматори на газ от 1 октомври . Проектозаконът цели да помогне на доставчиците, борещи се с растящите цени на вноса на газ, оповестява организация Ройтерс.

Налогът има за цел да разпредели спомагателните разноски за подмяна на газа от Русия сред всички консуматори на газ и да предотврати несъстоятелност измежду търговците на газ.

Домакинствата и индустриалните консуматори с дълготрайни контракти ще бъдат наранени от налога, който ще важи до края на септември 2024 година, се показва в документа. Вносителите на газ ще би трябвало сами да поемат възходящите разноски, до момента в който таксата не влезе в действие.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек сподели, че таксата ще възлиза на сред 1,5 евроцента и 5 евроцента за киловатчас (Kwh), като приходите ще бъдат налични за всички компании, които би трябвало да заменят съветския газ.

Mярката е сложна, само че значима за стабилизиране на енергийния пазар, добави той.

" Не се знае какъв брой тъкмо ще коства газът през ноември, само че горчивата вест е, че несъмнено е няколкостотин евро на домакинство ", сподели той.
 Ситуацията с енергийните доставки е сериозна, предизвести немският вицеканцлер
Ситуацията с енергийните доставки е сериозна, предизвести немският вицеканцлер

На фона на проблемите със " Северен поток 1 "

Местната асоциация за комунални услуги VKU приветства мярката, като добави, че таксата би трябвало да бъде нараснала или удължена, в случай че високите цени не престават.

Предпоставка държавното управление да задейства механизма е доста спиране на газовите потоци към Германия. Руският " от потенциала тази седмица.

Германия мина към втория от трите стадия на своя проект за незабавни доставки предишния месец, позволявайки на държавното управление да задейства уговорка за промяна на цените, тъй че доставчиците да могат да трансферират нарастванията на цените на своите клиенти, макар че то към момента не е направило това.

Междувременно държавното управление прикани жителите и индустрията да пестят сила в този момент, с цел да могат да запълнят оборудванията за предпазване на газ преди зимата - за 95% от потенциала до ноември от 67,2% сега.

Фирмите претеглят опциите си, до момента в който Берлин към този момент разгласи, че ще изключи осветлението на 200 публични здания и забележителности през нощта.

Тъй като Германия минава през това, което Хабек назова " най-голямата си енергийна рецесия ", неуспехът на Газпром да достави запазен газ принуждава фирмите да доставят горивото на доста по-високи пазарни цени, сподели той.

" Тази ценова разлика е таксата. След това се трансферира на крайния консуматор, тъй като в противоположен случай фирмите ще губят трайно милиони на седмица ", добави той.

Хабек сподели, че хората, които изпадат в беднотия заради по-високите цени на силата, би трябвало да бъдат предпазени и ще бъдат ориентирани ограничения за помощ.
 Урсула фон дер Лайен упорства за нормиране на разхода на газ
Урсула фон дер Лайен упорства за нормиране на разхода на газ

Тя чака цялостно прекъсване на доставките на съветски газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР