Германия е една от страните, която продължи отношенията си с

...
Германия е една от страните, която продължи отношенията си с
Коментари Харесай

Енергийна криза в Германия: Опасения за липса на газ заради намалени руски доставки


Германия е една от страните, която продължи връзките си с " Газпром ". Страната обаче изпада в енергийна рецесия и въпросите за идната зима стават все по-тревожни.

Без предварителна индикация преди няколко седмици " Газпром " понижи на повече от половина подаването на газ по главната газова артерия за Германия " Северен поток 1 ", като аргумента беше ремонтни и механически действия. Това докара до съществени терзания и въпроси като този дали газът внезапно изцяло ще спре преди страната да е подготвена да се откаже от него.

Tова ще докара до съществени разтърсвания в Германия. Планът за противопоставяне за прекъсване на газа планува реактивиране при потребност на въглищните електроцентрали, както и помощ на доставчиците, изправени пред банкрут, а главните страхове за ръководещи, промишленост и елементарните консуматори са дали ще успее страната да предотврати детонация на сметките.

За потребителите от началото на месеца са факт първите семейства с режим на топлата вода за икономисване на сила. Отделни градове също стартират да пестят. В Аусбург, да вземем за пример, осветлението на историческите здания е спряно, а водата в откритите басейни е с градус по-ниска.

Яница Атанасова пробва да пести сила още преди ръководещите да молят за това.

„ Светлината ми вкъщи е съвсем постоянно изгасена, в случай че няма да се употребява. Не единствено светлината и водата, и въобще с електроуредите “, споделя тя.

Яница към момента чака помощта от страната, поради високите сметки от миналата зима.

„ Не съм получила изравнителната сметка. Очаквам я в края на юли и да чакам и помощ. Мисля, че 200 евро в моя случай за ток и газ и 100 евро, които ще бъдат прибавени към детските “, прибавя тя.

Според нея до всеобщ режим за икономисване на сила няма да се стигне.

„ Моите наблюдения към немските жители особено са, че те по принцип икономисват по принцип са толерантни към проблемите, по които се приказва и не считам, че ще стигне до режим на ток, топла вода “, споделя още Яница.

Почти всяко второ от 43 милиона семейства в Германия се отоплява с газ.

Развръзката е близо. В понеделник стартира постоянната годишна профилактика на тръбопровода " Северен поток 1 ". Традиционно тогава газ по него не тече, огромният въпрос, от който всички тук се притесняват е, ще има ли и подаване на газ след ремонтните активност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР