Германия е достатъчно силна, за да преодолее кризата, причинена от

...
Германия е достатъчно силна, за да преодолее кризата, причинена от
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия ще излезе от кризата по-силна

Германия е задоволително мощна, с цел да преодолее рецесията, породена от нахлуването на Русия в Украйна и да излезе от нея по-силна с помощта на нов метод към енергетиката, защитата и комерсиалната политика в най-голямата европейска стопанска система, съобщи през днешния ден канцлерът Олаф Шолц, съобщи Ройтерс.

,,Справяме се с минусите на енергийната и комерсиалната политика, която ни докара до едностранна взаимозависимост от Русия и Китай'', съобщи Шолц пред Бундестага и добави, че продължаването на работата по остарелия метод не е допустимо.

Германия има сили да се оправи с рецесията и да излезе по-силна от нея, сподели канцлерът социалдемократ, като добави, че неговото държавно управление ще направи освен това от това да се придържа към статуквото.

Откакто Москва нахлу в Украйна, германците са изправени пред внезапно повишаване на цените на силата заради спиране на доставките от Русия.

,,Правителството няма да бъде в положение да спре изцяло скока на цените на силата посредством дотации, само че може да ги понижи до търпимо ниво'', добави Шолц.

Ограниченията на цените на електрическата енергия и газа ще бъдат въведени от Берлин през идната година, което ще докара енергийните разноски до равнище, което специалистите не чакаха да бъде достигнато преди 2024 година, добави канцлерът.

Тогава ще имаме повече терминали за полутечен газ разполагаем и ускореното развиване на възобновимите енергийни източници също ще има още по-голямо влияние, сподели Шолц, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на канцлера първите нови терминали за приемане на доставки на полутечен природен газ ще стартират на действат в Северна Германия " до няколко седмици ", заяви ТАСС.

Като уточни още веднъж, че Германия ще продължи да експлоатира три АЕЦ до идната есен, Шолц уточни, че страната е почнала " най-значителната промяна на енергийния бранш през последните десетилетия ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР