Германия е депортирала рекорден брой бежанци в страни членки на

...
Германия е депортирала рекорден брой бежанци в страни членки на
Коментари Харесай

Германия е депортирала рекорден брой бежанци в страни членки на ЕС

Германия е депортирала рекорден брой бежанци в страни членки на Европейски Съюз.

Това написа немският вестник " Зюддойче цайтунг ", базирайки се на данни на Федералното ведомство по въпросите на миграцията и бежанците, поискани от народен представител от Левицата, осведоми ТАСС.

Повече от 8 600 души са депортирани в други страни в границите на Европейски Съюз в интервала януари-ноември 2018 година Това е исторически най-много за Германия.

Броят на депортираните доста е повишена спрямо 2017 година - от 7102 души за 12 месеца до 8658 души за 11 месеца.

За непълната 2018 година немското ведомство е изпратило на други страни членки на Европейски Съюз повече от 51 500 молби за приемане на бежанци. Повече от 35 000 от тези молби са утвърдени. Служителите също регистрират доста нарастване на каузи на осъществените молби. Ако през 2017 година този % е на равнище 15,1% от общия брой на решенията, то през 2018 година е достигнал 24,5 на 100.

През предходната година Германия не е върнала нито един мигрант в Унгария. Само пет души са предадени на Гърция, където съгласно немското държавно управление множеството молби за връщане на бежанци са отклонени безоснователно. Депортирането на мигранти в България също е усложнено от редица условия - при два от три случая процесът по депортация е бил спрян от съда.

Общо страните от Европейски Съюз са предали на Германия 7 205 мигранти, съвсем половината са изгонени от гръцките управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР