Германия е 100% готова да предостави някаква форма на гаранции

...
Германия е 100% готова да предостави някаква форма на гаранции
Коментари Харесай

САЩ и Германия с позиции за украинските гаранции за сигурност

Германия е " 100% " подготвена да даде някаква форма на гаранции за сигурност на Украйна, до момента в който държавното управление на Съединени американски щати към момента е " в непрекъснати полемики " с Киев, съгласно публични лица от двете страни.

Коментарите пристигнаха в сряда, откакто изтекли оферти от руско-украинските мирни договаряния наподобява допускат съглашение, при което Москва и разнообразни западни столици ще се съгласят да обещаят отбрана на Киев, в случай че се съгласи да се демилитаризира.

„ Ако са нужни гаранции, тогава Германия ще бъде там и ще даде гаранции “, сподели министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок пред държавната телевизия ARD в сряда, като сподели, че Киев може да разчита на поддръжката за страната си.

Бербок сподели, че Берлин е в " цялостна взаимност, на 100% " с Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц също сподели на украинския президент Владимир Зеленски в сряда, че Берлин има „ общо предпочитание “ да даде гаранции за сигурност, само че представител на държавното управление не посочи дали това ще включва военна помощ.

Киев поредно приканва западните съдружници да изяснят своята позиция по отношение на възможното приемане на Украйна в НАТО или най-малко да й обезпечат различни договорености. Присъединяването на Украйна към водения от Съединени американски щати боен блок от дълго време е оповестена „ алена линия “ за Русия.

Москва предприе военна офанзива против съседа си предишния месец, а последният кръг от мирни договаряния, извършен в Турция във вторник, разкри, че Украйна е подготвена да остави настрани упоритостите си за НАТО, само че единствено в подмяна на подробни гаранции за сигурност от трети страни.

Бербок акцентира в сряда, че към този миг договарянията сред Украйна и Русия не са напреднали задоволително и заради това разбирането на Киев и Москва за предложенията може да бъде изцяло друго.

Междувременно Вашингтон е „ в непрекъсната полемика с украинците “ по отношение на методите, по които могат да останат „ суверенни и сигурни “, сподели в сряда шефът по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд. Бедингфийлд обаче съобщи, че няма нищо „ характерно “, което тя би могла да показа „ понастоящем “.

Бедингфийлд също повтори позицията на Белия дом против въвеждането на неразрешена за полети зона над Украйна, което би заплашило с директна борба с Русия.

Кръгът от договаряния сред Украйна и Русия в Истанбул във вторник беше забелязан от мнозина като знак, че страните се доближават към съглашение.

Водещи договарящи споделиха, че Украйна е подготвена да остави настрани упоритостта си да се причисли към НАТО, да одобри непознати военни бази и войски или да търси нуклеарни оръжия. В подмяна Киев желае Русия да не възразява един ден против присъединението й към Европейския съюз - и изиска сходни на НАТО гаранции за своята сигурност от други страни.

Москва стартира интервенция против съседа си в края на февруари след нежеланието на Украйна да извърши изискванията на споразуменията от Минск, подписани през 2014 година, и признаването от страна на Русия на републиките на Донбас в Донецк и Луганск.

Протоколите с немско и френско ходатайство бяха предопределени да уредят статута на тези райони в границите на украинската страна.

Сега Русия изиска Украйна публично да се разгласи за неутрална страна, която в никакъв случай няма да се причисли към водения от Съединени американски щати боен блок на НАТО. Киев упорства, че съветската атака е била изцяло непровокирана и отхвърли изказванията, че е възнамерявал да си върне Донбас със мощ.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР