Германия добави днес Хърватия и България в списъка си с ...

Германия добави днес Хърватия и България в списъка си с

Германия обявява Хърватия и България за високорискови зони

Германия добави през днешния ден Хърватия и България в списъка си с високорискови зони за ковид, въвеждайки най-малко петдневна карантина за неимунизирани и непреболедували пасажери, идващи от тези две страни, съобщи ДПА.

Още три страни от Европейския съюз-Румъния, Литва и Словения, към този момент са в списъка, който се изготвя от немския институт " Роберт Кох ".

В Европа има растеж на инфекциите и хоспитализираните, който в някои страни е стряскащо. Това се случва на фона на захлаждането и забавянето на имунизациите на някои места.

Общо близо 70 страни по света са оповестени от Германия за високорискови зони. Всеки, който не е преболедувал или не е бил изцяло имунизиран и се връща в Германия от тези страни, би трябвало да се подложи на 10-дневна карантина. Тя може да бъде съкратена, в случай че идващите от тези страни дадат негативен тест за ковид пет дни след идването си.

Наред с Хърватия и България през днешния ден към списъка на високорисковите страни бяха прибавени Камерун, Сингапур и Република Конго, а Кения, Косово, Ирак и Хондурас бяха извадени.

Източник: mediapool.bg