Германия днес разреши по улиците да се движат електрически тротинетки,

...
Германия днес разреши по улиците да се движат електрически тротинетки,
Коментари Харесай

Германия разреши електрическите тротинетки да се движат по улиците

Германия през днешния ден позволи по улиците да се движат електрически тротинетки, откакто това към този момент е процедура в множеството прилежащи страни. Електрическите скутери обаче няма да могат да се движат по тротоарите. Решението бе гласувано след седмици жарък публичен спор, предадоха Франс прес и ДПА.

Горната камара на Народното събрание - Бундесратът - гласоподава през днешния ден указ, импортиран при започване на април от министъра на превоза консерватора Андреас Шойер. С него в правилника за придвижване по пътищата се включват " преводните средства с електрическо задвижване, които са без седалка ".

Според признатите правила електрически скутери, които развиват оптималната скорост от 20 километра в час, могат да се употребяват от всеки жител на Германия на възраст над 14 години, когато се движат по лентите за велосипедисти. Това решение отваря огромен пазар за десетки компании, които са специализиране в този сегмент, показва Агенция Франс Прес.

Излизането на улиците на електрическите скутери съживи още веднъж публичния спор в Германия за делене на градското пространство. Сдруженията на велосипедистите желаеха да се разширят лентите, по които те се движат.

Конфликтите са неизбежни, призна през вчерашния ден социалдемократката Анке Релингер, председателка на конференцията на районните транспортни министри, отбелязвайки, че ще бъде належащо дълготрайно изпитание, с цел да се дефинират новите правила.

Андреас Шойер трансформира електрическите тротинетки в основен детайл на " по-съвременната подвижност, здрава и екологична ". Транспортният бранш е единственият в Германия, който не съумява да понижи излъчванията с парников резултат от 1990 година, отбелязва Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР