Германия дебатира разпалено вече седмици наред мерки за опазване на

...
Германия дебатира разпалено вече седмици наред мерки за опазване на
Коментари Харесай

Германия дебатира мерки за опазване на околната среда

Германия дебатира разпалено към този момент седмици наред ограничения за запазване на околната среда. Сред тях и предлагането на полицейския профсъюз за въвеждане на ограничавания на скоростта по автомагистралите. Днес Федералното държавно управление публично отхвърли концепцията - транспортното и екологичното министерство са единни, че отраженията върху климата от понижаване на темпото по автомагистралите ще са минимални.

Мария Стоянова с детайлностите

Транспортният министър на Федералната република отхвърли незабавно предлагането с острите думи, че е " в прорез с човешкия разсъдък ". Дебатът обаче остава. Обсъжданията не престават и те са прочувствени. Шофьорите са разграничени в позициите си.
Ахим Визнер: Най-голямата нелепост на този свят. Нищо няма да се промени. Останали са толкоз малко прави, по които ни е разрешено да караме.Георг Кронпробст: Добра концепция е, тъй като притискането откъм гърба по автомагистралите не се търпи. Йохен Мюлер: Какво да кажа?! Последната страна сме, в която може бързо да се кара и това да ни се забрани!
Изключително прочувствената полемика не се води просто по този начин. Тя се отнася до автомобила!
Йорг-Михаел Зон, транспортен психолог: Колата е като втора кожа, като отбрана на тялото, като втора дневна стая - място на уют. Когато се трансформира в обект на офанзива или наставления, първо заемаме отбранителна позиция.
С сходна страст в Германия се води още една полемика - за фините прахови частици, с които се допуска, че смъртоносно замърсяват въздуха дизеловите коли. 100 белодробни лекари оспорват признатите европейски правила и пишат в петиция, че няма нито един случай на немец, умрял от замърсяване на въздуха от дизеловите мотори. Според други, допустимите граници би трябвало да се запазят. Министърът на превоза има намерение да разиска въпроса с останалите си сътрудници от страните в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР