Германия даде разрешение за строеж и експлоатация на планирания газопровод

...
Германия даде разрешение за строеж и експлоатация на планирания газопровод
Коментари Харесай

Германия даде разрешение за "Северен поток 2"

Германия даде позволение за градеж и употреба на планувания газопровод „ Северен поток 2 " в свои териториални води, а също и полагането на тръби в сухопътния сектор в региона на Любмин наоколо до Грайфсвалд, провинция Мекленбург-Предна Померания. Съответната информация е оповестена на формалната интернет страница на оператора Nord Stream 2 AG, оповестява „ Фокус ".

От оповестеното известие излиза наяве, че издаденото утвърждение е за сектор от тръбопровода с приблизителна дължина от 55 километра. Разрешението е обещано в цялостно сходство със Закона за енергийната промишленост (EnWG).

„ Това позволение е значим крайъгълен камък в комплицирания развой за разрешаване на плана като цяло ", увери Йенс Ланге, един от мениджърите на компанията. Експертът добави, че при правенето на разрешителното са взети поради ползите на всички заинтригувани страни, в това число на представителите на туристическата промишленост.

В началото на ноември 2017 година " Северен поток 2 " получи утвърждението на минния орган на Щралзунд за разрастване на строителни действия в региона на немския континентален шелф (еквивалентен на немската изключителна икономическа зона (ИИЗ)).

Националните процедури за издаване на разрешителни в другите четири страни по маршрута - Русия, Финландия, Швеция и Дания - не престават по проект. Операторът е извършил всички условия и чака разрешенията да бъдат издадени в точния момент за плануваното пускане на градежа през 2018 година, се споделя още в текста.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР