Германия да ускори доставките на боеприпаси и да започне да

...
Германия да ускори доставките на боеприпаси и да започне да
Коментари Харесай

Кулеба иска спешно обучение на пилоти и боеприпаси от Германия

Германия да форсира доставките на муниции и да стартира да образова украински водачи на западни изтребители. За това прикани украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за вестник Bild am Sonntag, представен от Reuters.

Недостигът на муниции е основната причина Украйна да не съумява в опита си да отблъсне нашествието на Русия, посочи Кулеба.

По думите му по време на Мюнхенската конференция по сигурността през февруари немските производители на оръжия са го уверили, че са подготвени да доставят, само че чакат държавното управление да подпише договорите за това.

" Така че казусът е в държавното управление ", уточни Кулеба.

Според него западните съдружници скоро няма да дадат на Украйна бойните самолети, които тя изиска. Въпреки това украинските водачи би трябвало да бъдат подготвени и да бъдат подготвени, когато дойдат самолетите, счита Кулеба.

Ако Германия стартира да образова украински водачи, това би било " ясно обръщение за нейната политическа ангажираност ", сподели още той.

По отношение на борбата за Бахмут, който от месеци е съществена цел на офанзивата на Русия, Кулеба увери, че Украйна няма да се откаже и ще продължи да пази града.

" Ако се изтеглим от Бахмут, какво ще промени това? Русия ще превземе Бахмут и по-късно ще продължи офанзивата си против Часов Яр, тъй че всеки град зад Бахмут може да претърпи същата орис ", посочи украинският външен министър.

Той обаче не се ангажира с съответен отговор какъв брой време украинските сили могат да задържат града, сравнявайки ги с хора, защитаващи къщата си против нахалник, който се пробва да ги убие и да вземе всичко.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР