Германецът Томас Дресен спечели спускането в ските-алпийски дисциплини, което се

...
Германецът Томас Дресен спечели спускането в ските-алпийски дисциплини, което се
Коментари Харесай

Томас Дресен спечели спускането в Квитфил

Германецът Томас Дресен завоюва спускането в ските-алпийски дисциплини, което се организира в Квитфил (Норвегия) с време 1:4917 минути. На 2-а позиция остана Беат Фойц от Швейцария, изостанал на 0.08 секунди. След него пък приключиха двама представители на домакините. Олимпийският първенец в дисциплината Аксел Лунд Свиндал е 3-и, на 0.17 секунди, а Киетил Янсруд 4-и на 0.27.

В класирането за дребния Кристален глобус Фойц има преднина от 60 точки пред Свиндал, един старт преди края. А с днешната си победа Дресен се подрежда на 3-о място тук с 401 точки, до момента в който Фойц е с 622, а норвежеца с 562. Утре отново в Квитфил програмата на мъжете-алпийци продължава със Супер-Г.

Победата за Дресен през днешния ден е втора през сезона, а също по този начин и втора в кариерата след тази в Кицбюел на 20-и януари. Той ще може да затвърди формата си и другата седмица в шведския зимен център Оре, където е последното втурване за сезона. Янсруд, който по време на тренировката изглеждаше като топ-фаворит освен поради отличното време, само че и поради положителното познаване на пистата, остана чак 4-и. " Изхабих прекомерно доста време в избрани сектори през днешния ден. Представих се доста по-добре в последната част на трасето, само че очевидно не ми беше задоволително. Трябва да си взема поука от днешното съревнование, изясни ядосаният Янсруд пред телевизия NTB.

В самото съревнование Свиндал изпревари Винсент Крийхмайер (Австрия), само че съвсем незабавно по-късно пристигна ред и на Фойц, който го смъкна от върха. И доста хора си мислеха, че Фойц ще си тръгне от тук като победител, само че пристигна ред на Дресен, който го изпревари с 8 стотни и това остана непроменено класиране до края. В подреждането за Голямата кристална топка отпред е Марсел Хиршер (Австрия) с 1494 точки, пред Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 1205 и Свиндал със 716.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР