Германецът Александър Зверев започна с победа участието си на финалния

...
Германецът Александър Зверев започна с победа участието си на финалния
Коментари Харесай

Зверев надви Чилич в битката на грешките

Германецът Александър Зверев стартира с победа присъединяване си на финалния шампионат на АТР в Лондон. В среща от първия кръг на група "Густаво Куертен " Зверев се наложи със 7:6(5), 7:6(1) над хърватина Марин Чилич, като дуелът продължи 2 часа и 9 минути и бе изпълнен с неточности от ракетите и на двамата.

BREAKING: Alexander Zverev beats Marin Cilic 7-6 7-6 in @ATPWorldTour Finals round robin stage #SSN pic.twitter.com/9aoFQykvxp
— Sky Sports News (@SkySportsNews) November 12, 2018

Двубоят стартира мъчно за поставения под номер 3 в главната скица немец, който позволи ранен пробив. При 5:4 Чилич сервираше за продобиване на сета, само че позволи да бъде продънен и по този начин сетът се насочи към тайбрек.

В него Зверев поведе с 6:3 точки, пропусна два сетбола на собствен сервис, само че при третия съумя да затвори първата част. По подобен метод се разви и вторият сет. Чилич първи стигна до пробив за 4:3, само че още в идващия сервис гейм загуби подаването си. Това докара до изиграването на нов тайбрек, само че в него Зверев бе извънредно безапелационен и направи шест следващи точки, с които го завоюва със 7:1.

It's all over.

Alexander Zverev beats Marin Cilic 7-6 (7-5) 7-6 (7-1) at the #ATPFinals.

Listen to Novak Djokovic v John Isner online from 20:00 GMT.https://t.co/Q3K6f645yj pic.twitter.com/LMWpSslXQb
— BBC Tennis (@bbctennis) November 12, 2018

По-късно през днешния ден е вторият мач от групата, в който водачът в международната класация Новак Джокович (Сърбия) среща американеца Джон Иснър.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР