Германецът Александър Зверев трябваше да извади най-доброто от себе си,

...
Германецът Александър Зверев трябваше да извади най-доброто от себе си,
Коментари Харесай

Саша Зверев с обрат срещу чех, Андрей Рубльов също е напред в Дубай

Германецът Александър Зверев трябваше да извади най-хубавото от себе си, с цел да премине първия кръг на шампионата по тенис в Дубай, който е с награден фонд 2,855 милиона $.

Зверев се оправи в три сета с чеха Иржи Лехецка с 4:6, 6:3, 6:4. Германецът дeмонстрира неуверена форма – с възходи и спадове, което се очакваше поради повече от половин година отвън корта заради ужасяваща контузия на глезена.

Sascha marches on! ✅ fights back to defeat Lehecka 4-6 6-3 6-4 in Dubai.
— Tennis TV (@TennisTV)
Лехецка показва мощна седмица в Доха (Катар) през предходната седмица и в този момент просто продължи с тези положителни игри. И той с много експанзия и прецизни удари завоюва първия сет. Но Зверев проби във втория сет от втори опит при 4:2, а по-късно можеше с втори пробив да затвори частта. Германецът пропусна два сет-пойнта, само че по-късно от първи опит при своето подаване завоюва за 1-1 сета.

В третата част от обаче Лехецка стартира да бърка повече и повече. Но даде и финален опит да се върне и върна един пробив при 4:4, само че незабавно по-късно направи двойни неточности и резултатът стана 5:4, което беше единствено на крачка от триумфа.

Австралиецът Танаси Кокинакис се оправи с влезлия като лъки-лузър в главната cхeма Кантен Алис (Франция) с 6:4, 7:6 (9) и чака идващия си противник да бъде някой всред Дан Евънс и Борна Чорич (Хърватия, номер 8 в схемата). Кокинакис е номер 101 сега в ранглистата на АТР и играе на шампионата в ОАЕ със специфична покана уайлд-кард.

Двама руснаци също не престават към втория кръг на шампионата. Андрей Рубльов се наложи над сърбина Филип Крайнович със 7:5, 6:2. Съперник на номер 2 в главната скица на шампионата в идващия стадий ще бъде испанеца Алехандро Давидович Фокина. Самият Давидович Фокина се оправи в два сета с тунизиеца Малек Жазири с 6:2, 6:0 единствено за 52 минути и пет осъществени пробива.

Looking dominant ⚡️

Defending champ defeats Krajinovic 7-5 6-2 to progress at
— Tennis TV (@TennisTV)
Доста по-изненадваща беше успеха на другия руснак – 24-годишният Павел Котов, който се намира на 138-о място в ранглистата на АТР. До момента той има три трофеи от шампионати във веригата Чаланджър, само че през днешния ден в профил австралиеца Александър Попирин с 6:3, 5:7, 7:6 (3).

За Котов това е първи триумф в съществена скица на шампионат от АТР от октомври 2022-а година и едвам трета в кариерата.

Италианецът Лоренцо Сонего отстрани Марк-Андреа Хюслер (Швейцария) със 7:5, 6:3, а Талон Грийкспор (Нидерландия) би в три сета Контант Летиен (Франция) – 6:4, 3:6, 6:2 в други срещи от 1-ия кръг.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР