Германецът Александър Зверев се класира за третия кръг на Откритото

...
Германецът Александър Зверев се класира за третия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Зверев преодоля с лекота словак, чака Тиафо

Германецът Александър Зверев се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис за седми път в своята кариера. Поставеният под номер 22 повторен полуфиналист в конкуренцията завоюва безапелационно против словака Алекс Молчан с 6:4, 6:2, 6:1 след съвсем два часа игра.

Той пласира 42 печеливши удара и сподели, че възстановява формата си на клей. През предходната година германецът получи тежка контузия на десния гален в края на втория сет от полуфинала против Рафаел Надал (Испания), след което се подложи на интервенция и пропусна остатъка от сезона.

Следващият противник на Зверев ще бъде 12-ият в схемата Франсис Тиафо (САЩ), който завоюва против руснака Аслан Карацев с 3:6, 6:3, 7:5, 6:2. Американецът навакса сет и ранен пробив пасив във втория, с цел да стигне до поврат.

Победителят от мача сред Зверев и Тиафо може да бъде стане противник в четвъртия кръг на Григор Димитров, в случай че най-хубавият български тенисист отстрани Даниел Алтмайер (Германия).

Поставеният под номер 9 Тейлър Фриц (САЩ) постави завършек на очакванията на домакините за купата в мъжката скица, откакто в профил последния останал французин на сингъл Артюр Риндеркнех с 2:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Фриц, който с успеха изравни най-хубавото си класиране на " Ролан Гарос " от 2020 година, чака 23-ия в схемата Франсиско Черундоло (Аржентина), който се оправи с 6:3, 6:3, 6:4 с германеца Яник Ханфман, " благополучен губещ " от квалификациите.

В различен мач от втория кръг Борна Чорич в профил в пет в този момент аржентинеца Педро Качин с 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4 и в този момент му следва среща с различен тенисист от тази страна - Томас Мартин Ечевчери, който се оправи с австралиеца Алекс де Минор с 6:3, 7:6(2), 6:3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР