Гергьовден е! Днес България чества Денят на храбростта и българската

...
Гергьовден е! Днес България чества Денят на храбростта и българската
Коментари Харесай

Тържествен водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

Гергьовден е! Днес България празнува Денят на храбростта и българската войска!

За втора поредна година в пандемия, с цел да отбрани здравето ни, армията не ни събира на площада, а пред екрана и вместо тя да пристигна при нас, ние отиваме при армията - дружно, посредством Българска национална телевизия. Затова в празничния ден бъдете с нас и специфичното предаване " Денят на храбростта ".

От 9:30 ч стартира тържественият водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Почит и благодарност пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния боец.



Денят на храбростта и празник на Българската войска бе маркиран и с отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на качества от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции.

Проявите във връзка празника са проведени в София и в гарнизони Казанлък, Варна и Пловдив. Държавният глава и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове.

Президентът одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и сервира венец пред Паметника на незнайния боец, след което се състоя тържественият марш на представителните роти на въоръжените сили.



В тържествения обред участваха Гвардейският внушителен духов оркестър и 7 представителни блока на Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции с близо 350 военнослужещи.

След водосвета президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов уважиха паметта на починалите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния боец. При осъществяването на химна на Република България бяха създадени 20 артилерийски салюта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР