Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по

...
Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Гергана Топалова загуби само два гейма на турнир в Австрия

Гергана Топалова се класира за втория кръг на шампионата по тенис на червени кортове във Вармбад Филах (Австрия) с награден фонд 25 хиляди $. Българката разгроми квалификантката Аурора Дзантедески (Италия) с 6:0, 6:2 за 81 минути.

Топалова завоюва първите осем гейма в дуела и не срещна проблеми до края. За място на четвъртфиналите Топалова ще играе против поставената под номер 6 Леа Бошкович (Хърватия).

Даря Шаламанова пък заслужи мястот си на втория кръг на шампионата по тенис на червени кортове в Ираклион (Гърция) с награден фонд 15 хиляди $.

19-годишната българка разгроми с 6-0, 6-1 участващата с уайлд карт представителка на домакините Мария-Елени Поулка.

Виктория Велева от своя страна се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове в Оран (Алжир) с награден фонд 15 хиляди $. 18-годишната Велева отстрани поставената под №7 Дивайн Дасам Нвеке (Дания) с 6:4, 6:0 за 99 минути.

Тийнейджърката навакса закъснение първоначално с два пробива при 0:3, само че стигна до поврат, откакто взе 12 от идващите 13 гейма.

Така Велева записа втора поредна победа при дебюта си в главната скица на съревнование от веригата на Световната федерация по тенис (ITF) за дами, откакто на старта се оправи и с представителката на домакините Нела Зеруни с 6:2, 6:1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР