Гергана Топалова се класира за втория кръг на сингъл на

...
Гергана Топалова се класира за втория кръг на сингъл на
Коментари Харесай

Експресна победа за Гергана Топалова на старта на ITF турнира в Пазарджик

Гергана Топалова се класира за втория кръг на сингъл на шампионата по тенис на клей за дами на Световната федерация ITF в Пазарджик с награден фонд 40 хиляди $.

Поставената под номер 3 българка завоюва против участващата с " уайлд кард " сънародничка Денислава Глушкова с 6:2, 6:1 за 77 минути.

Така тя си обезпечи 624 $ и 7 точки за международната класация, а за място на четвъртфиналите ще срещне някогашната номер 35 в класацията на УТА Полона Херцог от Словения.

Други две представителки на домакините отпаднаха след загуби в първите си мачове от главната скица.

Държавната шампионка Джулия Терзийска, " щастлива губеща " от квалификациите, претърпя проваляне от друга квалификакантка Ника Радишич (Словения) с 4:6, 6:4, 3:6 след съвсем два часа и половина игра. Терзийска пропиля задатък от 4:2 гейма в първия сет, а при 3:5 в третата част тя пропусна три благоприятни условия да си върне пробива и беше отстранена.

Участващата с " уайлд кард " 16-годишна Елизара Янева пък падна от петата сложена Сапфо Сакелариди (Гърция) с 1:6, 3:6 за 49 минути.

В конкуренцията поединично не престават две българки, откакто квалификантката Лия Каратанчева през вчерашния ден се оправи с номер 2 Сузан Ламенс (Нидерландия) с 6:3, 6:2 и на следващия ден ще има за съперничка Лоа Боасон от Франция.

В схемата на двойки Топалова и Даниела Висмане (Латвия) играят сега първия си мач против българския дует Глушкова и Габриела Михайлова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР