Гергана Топалова се класира за осминафиналите на тенис турнира за

...
Гергана Топалова се класира за осминафиналите на тенис турнира за
Коментари Харесай

Гергана Топалова спечели в 2 сета в София

Гергана Топалова се класира за осминафиналите на тенис шампионата за дами в София с награден фонд 25 000 $.

Участващата с „ уайлд кард “ българка победи квалификантката Мария Гонсалес от Колумбия с 6:3, 7:5 след тъкмо 100 минути игра на централния корт на Търговска колегия " Левски ".

Топалова започва нападателно дуела и на бърза ръка поведе с 4:0 гейма и след това елементарно завоюва сета. Във втория южноамериканската левичарка дръпна с 3:0 с два пробива, само че 18-годишната Гергана се върна в дуела и поведе с 5:4. В 12-ия гейм след двойна неточност на съперничката Топалова стигна до мачбол и го осъществя на часа.

В последващи кръг състезателката на " Левски " чака спечелилата в срещата сред №7 в схемата Марина Мелникова (Русия) и Марго Йеролимо (Франция).

Преди това държавната шампионка за дами Петя Аршинкова отстъпи на рускинята Полина Монова с 4:6, 0:6. 20-годишната пловдивчанка стартира добре мача. Тя поведе с 4:3 гейма, само че по-късно загуби оставащите до края девет гейма.

В последната игра на първия сет Аршинкова отрази четири сетбола, само че при петия топката се спря в мрежата и влезе в нейната половина.

По-късно през днешния ден Петя Аршинкова и Гергана Топалова излизат на четвъртфинал на двойки против рускините Амина Аншба и Полина Монова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР