Гергана Топалова остави отлични впечатления с представянето си на United

...
Гергана Топалова остави отлични впечатления с представянето си на United
Коментари Харесай

В дебюта си на ниво WTA: Гергана Топалова съумя да спечели само три гейма

Гергана Топалова остави отлични усещания с представянето си на United Cup, където съумя да завоюва сет против международната номер 29 Елизе Мертенс. Това несъмнено даде съществени очаквания за едно мощно показване от българката в хода на сезона и офанзива на квалификациите в идващите шампионати от Големия шлем. Днес обаче Гери остана надалеч от най-хубавото си ниво и загуби с разгромното 0:6 3:6 в откриващия кръг от пресявкие на WTA 250 конкуренцията в Хобарт. Това се явяваше дебют на родната ни представителка в шампионат на най-високото ниво в женския тенис, а очевидно напрежението се оказа неизпълним фактор за нея и опитната французойка Даян Пари не срещна компликации да преодолее съпротивата на нашата сънародничка.

Топалова имаше точки за пробив още в откриващия гейм, само че не се възползва от тази си опция и международната номер 111 удържа подаването си, което се оказа преломен миг в откриващия сет, тъй като Гери по този начин и не можа да завоюва нито един гейм в него.

Втората част потегли доста по-оптимитично за българката, която поведе с ранен брейк за 2:1, но Пари незабавно доближи до паритет в резултата. Гери не се съобщи и взе идващото си подаване, с цел да изравни при 3:3, единствено че оттова насетне съумя да завоюва единствено още една точка до края на мача и закономерно позволи проваляне.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР