Гергана Топалова изпраща една великолепна година в професионален план. 17-годишната

...
Гергана Топалова изпраща една великолепна година в професионален план. 17-годишната
Коментари Харесай

Гергана Топалова: Успях и дори надминах целите за годината

Гергана Топалова изпраща една превъзходна година в професионален проект. 17-годишната пловдивчанка стана държавна шампионка по тенис за дами навън и в зала. През този сезон Топалова завоюва и първата си купа за дами от интернационален шампионат на ITF в Созопол. Българката победи с купите от интернационалните шампионати на ITF за девойки в Пловдив, Уругвай, Боливия. Наскоро Гергана бе определена от Международната федерация по тенис в тима на младите гении, които ще вземат участие на Откритото състезание на Австралия. Родната ни тенис вяра даде особено изявление за уеб страницата на БФТ.

- Поздравления за превъзходната година. Ще стартираме с последната страхотна вест. Заедно с Адриан Андреев бяхте утвърдени да бъдете част от тима за млади гении на Международната тенис федерация /ITF/ за шампионатите в Австралия. Как приемаш тази вест?

- Благодаря, в действителност адресирам една извънредно сполучлива 2017 година. Много съм щастлива, че съм утвърдена за първия ITF тим, който се провежда за шампионатите в Австралия. Радвам се, че се класирах измежду първите 40 в света и с това покрих критериите за присъединяване в тима.

- В момента си №38 в ранглистата при девойките. Доволна ли си от това достижение?

- Да, съумях и даже надминах задачите за годината, а имено топ 50 при девойките.

- Спечели две трофеи при девойките в Южна Америка. Как се усеща едно младо момиче близо месец надалеч от България?

- Трудно е да си надалеч от семейството и приятелите си за толкоз дълго време и то в страни с толкоз разнообразни култури. Тръгнах за да печеля задоволително точки за главната скица в Австралия и това ми оказа помощ да се оправя с провокациите на дългото пътешестване.

- В началото на есента завоюва първа купа при дамите в шампионат на ITF. По друго ли е възприятието при един подобен триумф?

- Да несъмнено ми даде повече самочувствие и убеденост за идващите шампионати. Това беше един от най-добрите ми шампионати през годината и се веселя, че играх освободено и демонстрирах може би най-добрия си тенис.

- Спечели и първите си точки за международната класация при дамите. Това до какъв брой покачва упоритостите ти?

- Спечелените ми точки ще ми дадат добър старт на 2018 и ще ми оказват помощ да стартирам в съществена скица на множеството шампионати и по този начин по-лесно ще мога да реализира поставените си цели.

- Има ли нещо за което съжаляваш, че не реализира през тази година?

- Като цяло беше една доста сполучлива година и съм щастлива от постигнатите резутати. Мисля, че можех да се показва по-добре в шампионатите от Големия шлем, в които участвах. Една въпреки и не толкоз сериозна травма ми попречи в този интервал.

- Успя ли да си починеш след турнето в Южна Америка?

- Починах си сносно и към този момент започнах усилена подготовка за новия сезон.

- Какви са професионалните ти проекти за новата година? Ще играеш ли на повече шампионати за дами?

- Да, с треньорите ми имаме проект за присъединяване допълнително женски шампионати, само че ще продължа и интензивно да се състезавам при девойките.

- Вече се докосна до присъединяване в шампионати от Големия шлем. Как виждаш конкуренцията и какви упоритости имаш за „ Australian Open “?

- Конкуренцията в тези шампионати постоянно е била извънредно сериозна, само че мисля, че съм добре готова и мога да играя сполучливо против другите състезателки. Пожелавам си положително показване и съм стимулирана да стигна колкото се може по-напред в шампионата.

- Нова година-нов шанс. Какво си пожелаваш за 2018 година?

- На първо място си поисквам да съм здрава и да нямам травми, с цел да може да се представям на високо равнище на допустимо най-вече шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР