Гергана Топалова е поредният спортен талант, който представяме в рубриката

...
Гергана Топалова е поредният спортен талант, който представяме в рубриката
Коментари Харесай

“Запомнете това име”: Гергана Топалова

Гергана Топалова е следващият състезателен гений, който представяме в рубриката " Запомнете това име " с създател Рая Иванова. Sportal.bg стартира да среща читателите си с историите на млади български спортисти на възраст сред 14 и 19 години.

Топалова е родена преди 17 години в Пловдив, а тази година завоюва и първата си републиканска купа при дамите. Младата пловдивчанка записа и впечатляващи мачове при девойките на интернационалната сцена и сега заема 34-о място в международната класация при девойките от 13 до 18 години.

Топалова победи на два шампионата в Южна Америка - Монтевидео (Уругвай) и Ла Пас (Боливия). Преди броени дни стана ясно, че тя и Адриан Андреев са утвърдени да бъдат част от тима за млади гении на Международната тенис федерация (ITF) за шампионатите в Австралия през януари 2018 година. Инициативата е финансирана от фонда за развиване на страните, организиращи надпревари от Големия шлем.

Специално за рубриката “Запомнете това име ” Топалова разкри бъдещите си проекти и какви са упоритостите, с които ще влезе в 2018-а година. Ще успее ли надарената пловдивчанка да откри място измежду първите 10 в международната класация при девойките и ще взе участие ли на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес? /Sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР