Гергана Стоянова е назначена в ЦИК с указ от президента

...
Гергана Стоянова е назначена в ЦИК с указ от президента
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев назначи юристка за нов член на ЦИК

Гергана Стоянова е назначена в ЦИК с декрет от президента Румен Радев. Новото попълнение на комсията е предложение на „ ИТН “. Стоянова заема мястото на Любомир Гаврилов от квотата на същата групировка. Мандатът на Гаврилов е предварително преустановен след подадената от него оставка.
Държавният глава Румен Радев подписа указа за назначението на Гергана Стоянова за нов член на Централната изборна комисия по предложение на политическа партия „ ИТН “. Тя заема мястото на Любомир Гаврилов от квотата на същата групировка. Мандатът на Гаврилов е предварително преустановен след подадената от него оставка. Това оповестиха от пресцентъра на Президентството.
Преди подписването на указа, на „ Дондуков “ 2 се състоя обществено чуване на претендента за нов член на ЦИК. „ За да имаме почтени, транспарантни и налични избори, е от изключителна значимост съставът и методът на работа на ЦИК “, съобщи по време на чуването президентът Румен Радев. По думите му, с цел да е ефикасна активността на комисията, от голяма важност е нейната гласност.
Румен Радев изрази вяра Гергана Стоянова да се включи допустимо най-бързо в пълноценната работа на ЦИК, „ тъй като разпускането на Народното събрание е въпрос на дни “.
„ Изборите са стожерът на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и законни институции “, съобщи още президентът.
Комисия от Администрацията на президента, назначена за инспекцията по показаните за претендента документи, не е открила противоречие с нормативните условия за заемане на длъжността, стана ясно по време на чуването. Стоянова показа опита си в изборната администрация като член на РИК-Бургас при провеждането на парламентарния избор на 11 юли 2021 година
Гергана Стоянова е магистър по право от Бургаския свободен университет и има над 20-годишен юридически стаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР