Гергана Петрова от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, за

...
Гергана Петрова от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, за
Коментари Харесай

„Това ми е надеждата“: 19-годишната Гери от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, за да проходи /снимки/

Гергана Петрова от Враца се нуждае от скъпоструваща протеза, с цел да проходи. След продължителна борба с подло онкологично заболяване 19-годишното момиче е без низък крак и се придвижва с патерици.
Необходимата сума единствено за помощното средство е към 60 000 лв. и е непостижима за фамилията.
Когато Гери е в седми клас, стартират болки в левия крайник. Диагнозата е остеосарком. Следват химиотерапии и интервенция за промяна на костта.
„ 2018 година ми вършиха ПЕТ скенер, от който се оказа, че има метастази в белия дроб и в крайници, след това паднах и си счупих крайници. Трябваше да ми създадат нова интервенция “, споделя Гергана.
Лекарите преценят, че ампутацията на крайника е неизбежна.
„ Сега проучванията са положителни, само че не преставам да одобрявам медикаменти. Сили ми дава фамилията – споделят ми да се боря, да не се отхвърлям. Казват ми, че са с мен и постоянно ме поддържат “, добавя момичето.
Гергана знае какво е да загубиш непосредствен. След тежка борба с рака от този свят си отиват майка ѝ и вуйчо ѝ. Казва, че се бори и поради тях, макар че от време на време болките са непоносими.
Терапиите не престават и сега в клиника в Пловдив, а неразделно до нея е татко ѝ в качеството на персонален помощник. 
„ Трудно ми е, когато виждам другите хора да се разхождат сами на открито, а аз би трябвало всякога да излизам с някого ", споделя Гери.
За да захвърли патериците, момичето се нуждае от протеза.
„ Протезите се изготвят самостоятелно и съгласно ампутацията. В моя случай е доста горе високо и би трябвало протеза, която да е с панер, за кръста да е прихваната “, споделя момичето.
Офертата единствено за направата без образованието, настояща към септември предходната година, е 59 000 лв. и е непостижима за околните ѝ. Въпреки че досега по банков път и през благотворителна платформа са събрани едвам 14 000 лева, Гери има вяра, че поддръжката от положителни хора ще я изправи на крайници.
„ Силно се надявам да ми оказват помощ, тъй като това ми е вярата – протезата, с цел да мога да вървя още веднъж “, споделя Гергана.
Благотворителни кутии за момичето са сложени на разнообразни места във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР