Гергана Мутафова от Прокурорската колегия на ВСС - един от

...
Гергана Мутафова от Прокурорската колегия на ВСС - един от
Коментари Харесай

Шестимата от ВСС, поискали импийчмънт на Гешев, се оказаха привикани на разпит

Гергана Мутафова от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет - един от предложителите за импийчмънт, на Иван Гешев разкри през днешния ден, че шестимата предложили са получили... призовки да се явят на разпит във Върховна касационна прокуратура.

Нещо повече - тя попита обвинител № 1 - има ли такава инспекция по Глава първа от Наказателен кодекс, която касае държавна измяна, тероризъм, шпионаж, противодържавна активност и така нататък

Източници на Клуб Z даже споделиха нещо забавно - че шестимата при започване на седмицата са получили призовки за се явят на разпита... през днешния ден. Когато - както е известно, бе плануван Пленум на Висш съдебен съвет, на който се разисква допуситмо ли е настояването им за уволняване на Гешев.

Мутафова попита Гешев - по какъв начин по този начин проверката се е озовала във ВКП. Тя натърти, че призовки получаваме " случайно ние шестимата ".

Главният прокурор не отговори по какъв начин по този начин ВКП се занимава с тематики като насила, търговия с въздействие и прочие Мутафова попита още - по какъв начин се е самосезирала най-върховната рокуратура - кой е изрязал дописката от медия, с която се дава старт на такава инспекция.

Без особена изненада, Иван Гешев извади като пръв мотив, че е в отпуска.

" Цялата инфорация, която вие желаете да получите, може да я получите офицално – не ми е прочут предметът на инспекцията.

Ако това питате - не съм питан за вредителство тероризъм измама – за тези текстове нямам въпроси. Аз съм отпуска.

А за какво вие сте получили призовка, е преценка на всеки един прокурор. "

Днес Пленумът на Висш съдебен съвет разисква няколко тематики:

- възможно ли е по закон първото предложение на шестима от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. То е най-общо - поради прословутия " израелски специалист ", който съгласно тях Гешев персонално и изцяло нелегално е пратил да оглежда мстопроизшествието на " атенатата " против него.

- да се продължи разискването от предишния път - със сигнала на Борислав Сарафов против него.

- и като спомагателна точка - декларация от шестимата мленове против Гешев от вторник.

Както Клуб Z писа - без да кажат преднамерено, че са получили призовки, в декларацията те пишеха:

" Възникват голям брой въпроси по отношение на активизирането на Върховната касационна прокуратура, която е почнала инспекции против нас - членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, подписали настояванията за предварително освобождение на господин Гешев от длъжността, която заема. Това е прокуратурата, на която той е директен административен началник и която не се явява първоинстанционна прокуратура по никое наказателно произвеждане. "

Паралелно  с това Гешев демонстративно подписа през днешния ден, че му връчват книжата и по второ предложение за свалянето му. Най-общо то касае речника му по време на брифинга на 15 май, когато изговори думи, които - съгласно предложителите - несъвместими с етичния кодекс. Предложители този път са 4-ма от първите 6-има прокурори от Висш съдебен съвет.

Гешев през днешния ден е с юрист на съвещанието на Пленума, който от заседава от сутринта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР