Гергана Алексова е освободена от поста зам.-директор, защото не се

...
Гергана Алексова е освободена от поста зам.-директор, защото не се
Коментари Харесай

Активистка на БСП уволнена за некадърност, партията вижда политическа чистка, наредена от Радев

Гергана Алексова е освободена от поста зам.-директор, тъй като не се оправя с поставените ѝ задания, уволнението й не е политическо. Това съобщи пред публицисти шефът на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ Златин Крумов.
  Златин Крумов
„ Тя не е съумяла да свърши работата си макар голямото ѝ предпочитание и политическата поддръжка, която получи по време на съдружното държавно управление “, акцентира той.

Крумов сподели, че поради заместничката му сдружението се е оказало без горива и застраховка трудова акцидент, което е наложило да се работи изключително и в риск.

„ Приемам решението на Управителния съвет рационално, а не прочувствено. Като шеф, аз би трябвало да запазвам компанията и нейния имидж. Не сме разрешавали да има корупционни практики “, уточни той.

„ Не ми е прелестно да бъда заплашван, а през днешния ден бях. Ако това е задачата компанията да работи транспарантно, съм подготвен да платя тази цена “, изрично съобщи той.

На въпрос от кого са заканите, той отговори, че това са били хората, които са дали по-рано през днешния ден брифинг по тематиката.

„ Заплахите бяха от хората, които бяха на брифинг през днешния ден. Информирал съм Министерството на превоза и способените органи “, разгласи още шефът на НКЖИ. Той дефинира заканите като „ политическа принуда “.

А в брифинга на Българска социалистическа партия участваха Георги Свиленски и Борислав Гуцанов.
  Георги Свиленски
„ Днес от Министерството на превоза е освободена Гергана Алексова, която е член на Българска социалистическа партия и е с безпорна експертиза и има редица награди. Считаме, че това е доста неприятен сигнал. Не е обикновено такова нещо да се случва в компания с необикновен публичен интерес и би трябвало да се внимава, какво се прави в НКЖИ. Будят доста въпроси, за какво от там се стартира това деяние, тъй като главната цел на служебния кабинет е обезпечаването на почтени избори, а не да се стартира с уволняване през първия работен ден ”, съобщи Гуцанов.

Той загатна, че Алексова е освободена, тъй като е почнала да преглежда покупко-продажби, които е сключило сдружението.

По думите на Георги Свиленски страната не е в неустойчивост, както се опитвал да внуши служебният кабинет на президента Радев.

„ Кажете ми с уволнението на Алексова по какъв начин тъкмо се оправят с коронавирус рецесията или по какъв начин тъкмо ще проведат почтени избори. Тези хора стартират с чистки и реваншизъм. Няма да позволим достиженията на ръководството да бъдат унижавани. Българска социалистическа партия даде всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент ”, безапелационен бе той. Алексова даже лепила плакати на президента Радев и гласувала за него.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия са учудени от ударите на президента към партията.

„ Молбата ни към президента е да не се занимава с Българска социалистическа партия в идващите два месеца. Вместо да ревизират машините, те почнаха да вършат чистки ”, добави той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР