ГЕРБГЕРБ печели първо място в почти цялата страна, но най-силно

...
ГЕРБГЕРБ печели първо място в почти цялата страна, но най-силно
Коментари Харесай

Гласовете на партиите по райони: Къде печелят най-много на Избори 2022

ГЕРБ

ГЕРБ печели първо място в съвсем цялата страна, само че най-силно тяхно наличие има в релативно дребни изборни региони - Перник е отпред, следван от Кюстендил, Габрово, Ловеч и други

Над 30% е вотът за ГЕРБ във Варна и Благоевград, до момента в който Бургас е на 26,6%.

Вижте данните по области в графиката, като изберете своя регион.

" Продължаваме промяната "

Най-голям е делът на гласоподавателите на Политическа партия в трите столични райна София 23, 24 и 25, Пловдив-град, Русе и Варна.

В топ 10 влизат още Габрово, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Движение за права и свободи

Тук няма изненади - Движението за права и свободи е непоклатимо в Кърджали с над 70% от вота на локалните гласоподаватели, като остава първа политическа мощ в Силистра, Шумен, Търговище и Разград.

Много висок резултат се вижда и в Монтана, където за разлика от останалите мощни региони не живее плътно население от български турци.

" Възраждане "

Партията на Костадин Костадинов се показва най-силно във Варна, Добрич, Стара Загора, Ямбол и Габрово. Представителството им в страната наподобява релативно отмерено, в случай че изключим местата с по-изявено наличие на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Над 11% от хората в София-25 и Пловдив-град също са дали гласа си за тях, което ги изпраща на трето място на локално равнище.

Българска социалистическа партия

Ямбол, Плевен, Пловдив-област и Добрич наподобяват най-добре за представянето на социалистите на тези избори.

В София, Варна и Пловдив обаче Българска социалистическа партия стои с резултати под 10%, което не приказва добре за подготовката им преди кметския избор през есента на 2023.

" Демократична България "

Трите региона на София и Пловдив-град остават най-силните места на Демократична България. Представянето им с останалата част на страната не е прекомерно оптимистично, само че 16, 23, 24 и 25 МИР са доста дейни и гъсто обитаеми, по тази причина дават стабилен резултат на синята коалиция и на национално равнище.

" Български напредък "

Стефан Янев печели по повече от 5% в няколко региона на страната - София-област, Хасково, Кюстендил, Пловдив-град и Пловдив-област, Бургас, Ямбол и Плевен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР