„ГЕРБ зави наляво и прие предложението на БСП за прогресивна

...
„ГЕРБ зави наляво и прие предложението на БСП за прогресивна
Коментари Харесай

БСП Раковски предложи прогресивно облагане на местния налог върху недвижимото имущество в общината

„ ГЕРБ зави наляво и одобри предлагането на Българска социалистическа партия за прогресивна канара при облагането на популацията с локалния налог " здания ". Това стана факт на последното постоянно съвещание на ОбС-Раковски, заяви ръководителят на локалната конструкция на Българска социалистическа партия и общински консултант Петър Антонов.

„ За нас е значимо преди всичко хората с най-ниски приходи и респективно с най-малки парцели да не бъдат товарени в допълнение. Прогресивното облагане е обективен метод с очебийно обществена устременост, тъй като неравенствата в България доближават убийствени размери. Нашата община също не прави изключение. За нас е значима и ролята на общината, която би трябвало да бъде засилена, в това число в стопанската система и по отношение на бизнеса в Раковски ", разяснява Петър Антонов.

Представителят на левицата в локалния парламент аргументира предлагането си с претекста, че е необходма по-голяма угриженост към финансово най-уязвимите поданици на община Раковски. „ Прогресивната данъчна политика е чисто лява в генезиса си. Предложената канара за локалния данък, в действителност е продължение на политиката на Българска социалистическа партия за подоходното облагане на жителите. С по този начин признатата Наредба за изменение и допълнение на разпоредба за установяване размера на локалните налози, ще се понижи обезлюдяването на дребните обитаеми места, в които доминират парцели с данъчна оценка под 6 000 лева в това число и ще се резервира досегашният промил и половина ", безапелационен е водачът на социалистите.
Според Петър Антонов в последния диапазон на препоръчаната от него прогресивна канара, а точно парцели с данъчна основа над 16 000 лева да бъдат обложени с 2,5 промила, попадат най-вече здания на предприятията на юридическите лица. Именно бизнеса, съгласно общинския консултант е най-големият ползвател на пътната инфраструкура, надлежно и най-вече я компрометира.

" Никога не е отказвано подпомагане от общинската власт на представителите на компаниите, тъй че не трябва и те да имат нищо срещу повишения налог. С това ще се усилят средствата в общинския бюджет и ще могат да се асфалтират повече километри улична мрежа " - обоснова се Антонов.
От друга страна с направените корекции от Петър Антонов към импортираното предложение на общинския кмет Павел Гуджеров за повдигане на налога ще се приближат до междинните за страната стойности. Това съгласно локалния водач на левицата ще резервира визитката на община Раковски като удобна за вложения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР