ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати. В

...
ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати. В
Коментари Харесай

ГЕРБ решава в събота за подкрепата към кабинета, има съмнения за управленската програма

ГЕРБ стартира подробен разбор освен на изборните резултати. В идващите няколко дни партията ще формулира позицията си дали ще остане част от " сглобката " или не.

За задачата през днешния ден ще заседават структурите в София, на следващия ден - Изпълнителната комисия, а в събота във Велико Търново е планувано Национално заседание на ГЕРБ. В остарялата столица ще участват всички определени кметове на общини, всички регионални ръководители на партията, както и парламентарната група.

" Подкрепата, която дадохме за държавното управление, се основаваше на два темела – управническа и законодателна стратегия ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в изказване пред централата на партията.

В момента сме се фокусирали върху това дали се извършват всички записани в програмата задължения от страна на изпълнителна и на законодателната власт. На пръв прочит има браншове, в които има трайно несъблюдение на програмата, съобщи Атанасова.

" Управленската стратегия на България за този мандат е за 18 месеца. В момента сме се фокусирали върху това дали се извършват всички записани в нея задължения от страна на изпълнителната и законодателната власт. Смятам, че този разбор ще продължи още няколко часа, само че на пръв прочит има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в Управленската стратегия.

Не желая да разгласявам съответни браншове и министерства, тъй като взехме решение, че ръководителите на комисиите ще поканят министрите, които дават отговор за съответните политики, и там, където им изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво се е случило това.

Ние считаме, че като законодателна власт и част от болшинството сме изпълнили всички задължения по ПВУ, като предходната седмица прекъснахме ваканцията, с цел да можем да отхвърлим ветото, наложено върху Закона за енергетиката, който пък е част от ПВУ. Тогава нашите некоалиционни сътрудници избраха да бъдат по места в изборните си региони, а не да работят в пленарна зала.

В този смисъл, а и тъй като следва съществено разискване на данъчните закони и Закона за държавния бюджет, който се приготвя без присъединяване на нашата ПГ и нашите специалисти, занапред ще вършим разбор за единна позиция на партията какво ще подкрепим и какво не, и какъв брой от всички огромни инфраструктурни планове желаем да забележим заложени в него ", добави Атанасова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР