ГЕРБ залага БВП на България през 2026 г. да бъде

...
ГЕРБ залага БВП на България през 2026 г. да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ си поставя за цел увеличаване на БВП до 110 млрд. евро

ГЕРБ залага Брутният вътрешен продукт на България през 2026 година да бъде не по-малко от 110 милиарда евро, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Всички дават упования да ги извадим от рецесиите. Две години чакахме План за възобновяване, само че него го няма. Надяваме се, че сме създали добър документ – „ България след рецесиите - проект за възобновяване ”. Хората се надяват да им дадем вяра, ние би трябвало да кажем с какви принадлежности ще се оправим с рецесиите. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на програмата на партията, с която дават поръчка, че ще изведат страната от рецесиите.

Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, сподели, че те са умни и работливи, само че не могат да заложат какво желаят да създадат в страница и половина.

България от две години е в политическа рецесия – тя е страшна и дълбока, тъй като има липса на политически разговор и предпочитание за взаимна работа, съществуване на радикализъм и надменност, сподели от своя страна Томислав Дончев като добави, че наред с рецесията в страната, войната в Украйна също е оказала тежко въздействие.

Той изясни, че ще показват решение за излаз от рецесиите, без да не помнят значимите цели – икономическо развиване, обучение, просвета, зелена промяна и други.

„ Ако волята на народа е ние да сме първи, ние осъзнаваме отговорността да образуваме държавно управление, което да излъчи болшинство, само че паралелно с това би трябвало да върнем разговора в политика и да изхвърлим лъжата ”, безапелационен е Дончев.

Делян Добрев съобщи, че българите сега обедняват със същите темпове, както по време на рецесията през 1997. Той се спря по-конкретно на ограниченията за превъзмогване на рецесията на рецесиите – енергийната. Добрев акцентира, че България незабавно би трябвало да подписа дълготраен контракт за доставката на природен газ, тъй като единствено по този начин ще си подсигуряваме сигурен достъп до „ синьо гориво “ на по-ниски цени. Той напомни, че ГЕРБ е премахнал медиаторите при продажбата на газа през 2012 година, които „ Продължаваме промяната “ са върнали.

Като значима мярка за реализиране на енергийна самостоятелност от Русия, Добрев уточни увеличението на потенциала за запазване на природен газ на терминала в ВПГ в Александруполис, в чието създаване участваме до 2 милиарда куб. м. Те дружно с 1 милиард от Азербайджан ще покрият нашето ползване.

По отношение на намаляването на цената на горивата, ГЕРБ оферират два разновидността: БЕХ да стане съперник на „ Литаско ” или да обложим с мито вноса на уралския петрол

Александър Иванов показа предложенията на ГЕРБ във финансовата политика. Той акцентира, че при ръководството на Политическа партия е бил опустошен 20-годишния консенсус за водене на финансова политика. Той дефинира процеса на завръщане към фискална консолидация като „ сложен и комплициран “, само че добави, че ГЕРБ към този момент са правили това след идването си на власт 2009 година и могат да го създадат и в този момент. „ Всички планове да влезем в еврозоната останаха единствено на хартия. Държавният дълг беше ръководен некадърно. Ще имаме рекорден недостиг от 11,4 млрд лева, което съставлява 6,8% от Брутният вътрешен продукт “, изброи Иванов част от наследството на Политическа партия, с които ГЕРБ ще би трябвало да се оправят.

„ Ще предприемем сложния, само че верен за България метод. ГЕРБ счита, че идващите генерации не би трябвало да се задлъжняват. Ще съсредоточим потенциала си в повишение на работата на приходните организации. Без да подвигаме налозите и да променяме данъчната система “, сподели Иванов и добави, че се откриват доста запаси в раздутите разноски, оставени от Политическа партия.

Основната управническа цел, която си слагат ГЕРБ е възобновяване на салдото и обществените финанси, да се харчи и преразпределя през държавния бюджет толкоз, колкото се изкарва. „ Две са стратегически цели във финансите. Цел номер едно е да възстановим спазването на Маастрихските критерии и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година Цел номер две е повишение на благосъстоянието на жителите и страната. Нашата цел е не по-малко от 110 милиарда евро Брутният вътрешен продукт през 2026 година “, съобщи Иванов.

Десислава Трифонова съобщи, бе българският бизнес губи ценова конкурентност. ГЕРБ си слагат за цел да усилят иновационните предприятия до 40% от всички предприятия към 2026 година За задачата ще се поддържат стартъп фирмите, като се улеснят разпоредбите за техния старт.

„ Ще понижим административната тежест с 50%. Ще изградим нова мрежа от индустриални паркове от ново потомство, това ще се случи с 400 милиона лв. поддръжка. Ще въведем ограничения в поддръжка за въглеродна индиферентност на бизнеса. България още веднъж ще бъда капиталова дестинация “, сподели Трифонова.

ГЕРБ ще отделят огромно внимание и за синхронизацията на бизнеса с научно-изследователските среди, като за задачата се задели бюджет от 450 милиона лв.. „ Ще подкрепим дребните и междинните предприятия при въвеждането на цифровите услуги “, добави тя.

Красимир Вълчев съобщи, че ГЕРБ си слагат за задача да усилят разноските за образованието до 5% от Брутният вътрешен продукт. „ Добрите и стимулираните учители и академични преподаватели са най-важният фактор за качествено обучение. Ще поддържаме равнището на заплатите на учителите 125% от междинната за страната, а за университетските преподаватели – 150 % от междинната за страната “, сподели той.

Даниел Митов и Христо Гаджев се стопираха на целите във външната политика и защитата. Митов съобщи, че Политическа партия продължава да отсъства от дебата за външната политика, не престават да следват опорките си, че „ няма геополитика “. „ Нашата цел е мощен и обединен Европейски Съюз, присъединение на България към Шенген и еврозоната, осъществяване на Френското предложение във връзка с РСМ. НАТО би трябвало да продължи да бъде поръчител на нашата групова сигурност “, сподели той. Митов акцентира, че войната в Украйна ще свърши тогава, когато Киев възвърне контрола си върху своите интернационално приети граници. Така ще се попречи на други страни да се пробват да трансформират границите със мощ, каквито трендове има и на други места, в това число и от някои играчи в Западните Балкани.

Гаджев акцентира, че НАТО е опция за софтуерен скок към идващото потомство технологии. „ Предлагаме още от идната година бюджета за защита да доближи 2%. Инфлацията изяде и модернизацията на армията. Хората в защитата са най-важното, по тази причина би трябвало да се усилят заплатите “, добави той.

Деница Сачева съобщи, че центърът на политиката на ГЕРБ в обществената сфера ще бъде повишение на конкурентоспособността на българите. „ Предизвикателствата са свързани както с неналичието на работна ръка, по този начин и с неналичието на умения “, сподели тя.

ГЕРБ плануват въвеждането на стратегия 60 на 40 за 60 хиляди младежи, които след довеждане докрай на учебно заведение да стартират работа.

„ Нашата цел минимална работна заплата 600 евро, междинна работна заплата 1400 евро, а пенсията 500 евро. При 110 милиарда евро Брутният вътрешен продукт през 2026 година “, заключи Сачева.

Проф. Костадин Ангелов съобщи, че задачата на ГЕРБ са здрави българи, а не излекувани. „ Подобряването на здравето на нацията е най-важна стратегическа цел за нас ”, уточни той и добави, че плануват нови скринингови и национални стратегии. Ангелов изясни, че ще положат старания за осъществяване на политиките за детско и майчино здраве. “В момента всички знаем, че няма медикаменти за диабетици, страната стои в профил като наблюдаващ ”, акцентира проф. Ангелов и добави, че ще бъде призната Национална тактика за децата и фамилиите. Той изясни, че ще бъдат построени 4 многопрофилни детски лечебни заведения в Пловдив, Бургас и Варна.

Томислав Дончев съобщи, че правосъдна промяна, която да е в интерес на обществото няма по какъв начин да се случи без ГЕРБ.

Рая Назарян съобщи, че концепцията за правосъдна промяна би трябвало да бъде обсъждана като взаимна самодейност сред специалистите и обществото. Тя изясни, че в углавен развой се планува въвеждане на нови правила, които да се потвърдили ефикасни при други страни, в административно углавен развой – по-ускорени дейности, както и приемане на нова правна уредба.

Радомир Чолаков уточни, че една страна има престиж, доколкото може да съблюдава вътрешните си правила и да пази престижа си. „ Всеки ден се убиват хора, мигранти влизат всеки ден, връща се анархията ”, сподели той и упрекна предходните ръководещи, че са отговорни за това. Чолаков акцентира, че ще бъдат обезпечени сигурността и сигурността на българските жители. „ В страната би трябвало да има ред, всеки жител оттук насетне ще усеща, че зад него спри някой, който го пази - това е Министерство на вътрешните работи. ”, безапелационен е той. Чолаков сподели, че ще възстановят затворените полицейски сектори, мигрантите ще бъдат връщани назад, ще бъдат основани нови полигони за образование на нови водачи и ще се работи по превантивна отбрана на популацията от естествени бедствия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР