ГЕРБ загуби тези избори. Протестният вот е първа политическа сила.

...
ГЕРБ загуби тези избори. Протестният вот е първа политическа сила.
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън!“: Бойко си отиде, сега започва трудното

ГЕРБ загуби тези избори. Протестният избор е първа политическа мощ. Това съобщи Мая Манолова от коалиция " Изправи се! Мутри вън! " пред Българска национална телевизия в края на изборния ден.

Най-важното на тези избори е, че хората излязоха и гласувах, макар опитите на властта да съботира жителите и машинния избор, съобщи Манолова. По думите й хората желаят смяна и парламент с висока представителност.

Влизаме със сериозна и постоянна парламентарна група, означи Манолова. Според нея социолозите са подценили вота за " Изправи се! Мутри вън! ".

ГЕРБ загуби тези избори, акцентира тя. Трябва да изчакаме окончателните резултати, с цел да забележим дали една от патериците на ГЕРБ ще влезе в Народното събрание, добави Манолова. По думите й в обединението са имали доста сигнали за следен избор и купени гласове.

В бъдещия парламент от обединението няма да търсят общи дейности с ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Демократична България " и " ИТН " не са наши съперници, ние сме сътрудници, уточни Манолова. Голямата борба беше против партиите на статуквото, сподели още тя.

Същевременно пред bTV Арман Бабикян и Николай Хаджигенов също обявиха, че Борисов си е отишъл, само че ще изчакат окончателните резултати от вота.

" Ще изчакаме цифрите - надяваме се народът да е в Народно събрание, а не пред стените му. Мисля, че завърши митингът, тъй като времето на този човек - Борисов, свърши ", сподели Бабикян.

Двамата обаче прецизираха, че това не значи, че ще стачкуват още веднъж, в случай че не са удовлетворени от резултата.

" Не бих поздравявал никого, тъй като сложното в този момент стартира ", добави юрист Хаджигенов.

Що се отнася до вероятните обединения в идващия парламент, Арман Бабикян сподели: " Разговорът с тези политически сили ( " Демократична България " и " ИТН " - бел. р.) сме го почнали преди Нова година. Обикаляхме централите на тези партии, а те ни споделиха да изчакаме да забележим кой ще влезе в Народното събрание ".

" Нашата коалиция наподобява на минимодел на това, което в този момент би трябвало да преживеем като максимодел в новия парламент. Някои хора би трябвало да стъпят на егото си ", добави той.

" Премахването на герберщината е по-важно от идеологиите ", заключи юрист Николай Хаджигенов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР