ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, но спечели категорично в

...
ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, но спечели категорично в
Коментари Харесай

ГЕРБ загуби в Плевен, но печели категорично в селата на общината

ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, само че завоюва изрично в селата на общината. Това демонстрират резултатите от локалния избор на 27 октомври и от балотажа на 3 ноември.
На втория тур претендентът на ръководещата партия за кметския стол в Плевен – Мирослав Петров, получи 47,24 на 100 от гласовете на гласоподавателите. С 50,60 на 100 от гласовете още един мандат ще ръководи досегашният плевенски градоначалник Георг Спартански, който беше повдигнат от предприемчив комитет.
Избори за кметове на кметства в община Плевен имаше в 16 села и в град Славяново. След двата тура ГЕРБ печели в 7 от тези селища. Кандидати на локалната коалиция „ Демократична България – Обединение “, която поддържа Георг Спартански, завоюваха изборите в три от селата. Българска социалистическа партия, която в миналото имаше сериозен електорат в дребните селища, в този момент завоюва единствено в две от плевенските села. Двама кметове на кметства печели и Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, а един е повдигнат от локална коалиция „ Ние, жителите “.
Росен Русанов, кметът на известното с многочисленото си ромско население село Буковлък, ще ръководи пети мандат. Той бе повдигнат от предприемчив комитет и завоюва още на първия тур с близо 80 на 100 от гласовете на гласоподавателите.
Без конкуренция на тези избори е бил и досегашният кмет на село Опанец Тихомир Георгиев, който е повдигнат от предприемчив комитет и завоюва още на първия тур.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР