ГЕРБ явно са готови за нови преговори след изборите вече

...
ГЕРБ явно са готови за нови преговори след изборите вече
Коментари Харесай

Политическите сметки зад говоренето: ГЕРБ се надяват на нови преговори за правителство след изборите от нова позиция

ГЕРБ очевидно са подготвени за нови договаряния след изборите към този момент в нова позиция, тъй като изследванията им дават солидна преднина пред ППДБ, които понесоха политическата отговорност за ръководството в последните 8 месеца, защото одобриха много безразсъдно да са първи в ротацията.

При по-голям резултат ГЕРБ ще може да диктува разпоредбите и евентуално да вкара друга по-слаба и послушна партия като патерица в ръководството.

Мария Габриел ще отдръпна кандидатурата си за министър-председател, ГЕРБ няма да поддържа втория мандат, съобщи Днес.бг и Българска телеграфна агенция.

Това сподели самата Габриел на ексклузивен брифинг на ГЕРБ в неделния ден.

" Бих желала да кажа 5 значими неща през днешния ден.

1. В последните девет месеца значими промени за България се случват с ГЕРБ. Показахме, че можем да отстъпим пред националния интерес. И още веднъж в името на това да бъде направено това България да има държавно управление, имаше диалози и в последните 3 дни. ГЕРБ направи жест, и отстъпи. И вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. Затова ние казахме не.

Не на непрекъснатите нови условия, и не на нови и нови условия. Това непрекъснато изпълва ГЕРБ с непоносимост във връзка с отхвърли насреща настояването ни за споделена отговорност.

2. Искам да изразя страдание от създалата се обстановка, в която е видно, че има солидна основа. Надявам се да се върнем към нея след избори, които се надявам да се проведат с мисъл за страната и повече примирение и бистрота за повече отговорност.

3. Ще остана като вицепремиер и министър на външните работи до ден финален на това държавно управление. Благодаря на всички колеги-министри, с които не си казахме неприятна дума.

4. В опцията за избори желая да покажа какъв брой е значимо това, че акцията ще зависи от нас - дали ще се нахъсват хора един против различен, дали ще се играе със страховете на хората или ще си дадем време ясно да откроим значимите цели и ще се отиде на договаряния след изборите с почитание към другия.

5. Утре ще внеса писмо в Народно събрание, че отдръпвам кандидатурата си за претендент за министър-председател. При по този начин стеклите се условия декларирам ясно, че ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втория мандат, сподели още Габриел.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР