ГЕРБ – Враца подари приказен спектакъл „Коледни искри” на децата

...
ГЕРБ – Враца подари приказен спектакъл „Коледни искри” на децата
Коментари Харесай

ГЕРБ – Враца подари коледен празник на децата /снимки/

ГЕРБ – Враца подари баснословен театър „ Коледни искри” на децата във връзка идните празници. В него участваха ученици на „ Център за работа с деца” – Враца, Театрална група „ ТЕМП” и ЦДГ „ Европейчета”. Най-малките поданици на града посрещнаха дълго чаканите посетители - Дядо Коледа и Снежанка, които бяха подготвили доста занимателни игри, въпроси и дарове.
По време на Коледния празник министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова връчи премиите на най-активните читатели в обичайна самодейност „ Книгата – мой приятел”.
„ Щастлива съм, че за четвърта поредна година сме дружно, с цел да наградим най-четящите деца на Враца. В духа на Коледа желая да Ви припомня, че книгата постоянно е превъзходен подарък, образован събеседник и умен консултант, стига да се вслушаме в препоръките ѝ. Тя е най-хубавият ни другар в света на знанието и културата.Радващ е фактът, че нашата самодейност притегля от ден на ден участници. Благодаря на шефът на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца Силвия Врачовска и на нейния екип за предоставената опция Вие да изберете обичаните си за прочит творби, както и за определянето на най-активните читатели тази година”, сподели министър Аврамова.
Тя връчи премиите на отличените в трите възрастови групи. Учениците получиха грамоти и ваучери за закупуване на книги и образователни пособия на обща стойност 660 лева
Най-активните читатели за лято 2019, класирани преди всичко във всяка една от възрастовите групи са Теодора Христова на 10 години с 30 прочетени книги, Изабел Байчева, 13 година с 25 прочетени книги и Гергана Конова на 17 година с 59 прочетени книги. Тримата получиха ваучери за закупуване на книги и образователни пособия, всеки на стойност по 100 лв.. За второ място бяха връчени три награди по 70 лв., а ваучерите за трето място са на стойност 50 лв.. Министър Аврамова връчи премия и на създателя на най-хубавата илюстрация от обичана детска брошура. В навечерието на най-светлите празници тя пожела всеки български дом да е огрян от светлината на идната Коледа, а Новата година да бъде по-добра, по-щастлива и по-успешна за всички врачани.
ГЕРБ - Враца подари на Република България „ Христо Ботев”, жителите и гостите на Враца скамейка с формата на разтворена книга, върху която са изписани емблематични стихове на Христо Ботев.
Директорът на библиотеката Силвия Врачовска благодари за самодейността, посредством която всяка година се насърчават четящите деца. Тя подари на министър Аврамова колаж със фотоси от предишни издания на акцията „ Книгата – мой приятел”.
Петя Аврамова благодари на общинския началник на ГЕРБ – Враца Малина Николова за прелестния подарък към децата на Враца - спектакъла „ Коледни искри”.
„ Всички деца, които участват през днешния ден получиха най-ценния подарък – коледна картичка, с която да поздравят хората, които обичат. Всяка от тях е направена със усърдие и обич от децата на Дневен център „ Зорница “ – Враца, а това я прави скъпа. На всички Вас поисквам радостни празници и в никакъв случай да не преставаме да имаме вяра в чудото на Рождество и в светлото начало на всяка Нова година”, сподели Малина Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР