ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви

...
ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви
Коментари Харесай

Нинова с остър залп срещу ГЕРБ: Водят координирана атака срещу президента Радев

ГЕРБ водят координирана офанзива против президента Радев и Българска социалистическа партия, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР в коментар за извършения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

„ Изненадах се след края на КСНС, тъй като вътре и дума не е ставало за излизане на България от Европейски Съюз и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и внезапно извън се приказва това. Целта на това е боязън от престижа на президента Радев. Второ – неприемане, че те изгубиха една институция. Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна. Третото е една координирана офанзива против президента Радев и Българска социалистическа партия за събаряне на престижа на президента. Координирана, тъй като мисля, че това се прави от господин Цветан Цветанов в ролята му на сякаш неприятното ченге, господин Борисов – сякаш положителния. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов нападнаха в синхрон господин Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в страната – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и по тази причина какъв аероплан да бъде платен. Стратегия за събаряне на престижа на Румен Радев виждам зад това “, аргументира се Нинова.

Тя поддържа казаното от президента Румен Радев по време на лекцията пред студенти от УНСС: Или би трябвало да променим статуквото, или ще дойдат националистически, популистки талази, с които е непредсказуемо накъде ще тръгне Европа и България. Споделям казаното от президента Румен Радев. По мотив апела на президента страната да се ръководи на ярко, с цел да не гоним вложители и български жители в чужбина, тя разяснява: „ Промяната може да се случи. Може да стартира първо с това – бистрота, осведоменост, да се знае всичко, да е на ярко и да продължи със последващи крачки – тези, които бъркат, крадат, да носят отговорност “.

Нинова разяснява и задържането на кмета на регион „ Младост “, която е упрекната във взимане на рушвет. Според нея, методът на задържането й е минал нормалността и границите: „ Задържането пет часа на улицата, на тротоара с белезниците – повече показност, в сравнение с наличие. Подобни показни арести, завършиха с неоправдателни присъди за България в Страсбург и ги заплати народа “.

Корнелия Нинова отговори и на изказванията на нейни сътрудници, че апелът и за понижаване на депутатските заплати и почивни дни е популизъм като цитира нейно изявление от месец юли, предходната година, когато е определена за вицепрезидент на Социалистически интернационал: „ Това съм го споделила преди една година, на върха на срещата, където са водачи от целия свят. "

„ Ако желаеме да променяме света, би трябвало да стартираме от себе си. Пропастта сред политическия хайлайф в Европа, и в България, се усилва. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в обстановката, в която се развива Европа, а и България. Всички приказваме лицемерно какъв брой са огромни неравенствата и по какъв начин би трябвало да се оправим с това, само че със личните си дейности усилваме неравенствата вместо да се борим с тях. 400 хиляди българи работят на минимална заплата и тя се е нараснала с 50 лв., а депутатската за този интервал с 564 лв.. Две трети от българите работят под междинната заплата – тя се е нараснала с към 120 лв. за този интервал, депутатската с 564 лв. “.

По мотив на мненията, че високата заплата подсигурява корупционна преграда към политическия хайлайф, Нинова сподели: „ Затова ли в предишния парламент ги бяхме броили 42 лобистки закона, с високите заплати. Ако има логичност в това, за какво на кметове, общински съветници и на всички, от които зависи да ти издадат позволение, лиценз, документ някакъв, и където се раждат корупционни практики, за какво не създадем и техните заплати 3500 лв.. Няма никаква логичност в това. Мисля, че ние или ще го разберем това и сами ще стартираме смяната, или този шовинизъм, популизъм, тази вълна която идва освен в България, само че и в Европа, просто ще опустоши политическото статукво. Това е даже възприятие на самозапазване. Защо сътрудниците не го желаят си го изяснявам с мандатното мислене “.

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази мнение, че единствено намаляването на депутатските заплати няма да възвърне доверието към тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР