ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа

...
ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа
Коментари Харесай

Медиана: Една партия повече в новия парламент

ГЕРБ води с близо 10 на 100 пред втората политическа мощ " Продължаваме промяната ", сочи ново социологическо изследване на организация " Медиана ". Според проучването има огромна възможност в идващото Народно заседание да има 8 политически сили, всички, които бяха в последния парламент плюс " Български напредък ".

Според резултатите от изследването на социологическата организация " Медиана " към този момент ГЕРБ господства пред " Продължаваме промяната ", като над 26 % от интервюираните биха дали своят вот за партията на Бойко Борисов, а малко над 16 на сто  - за " Продължаваме промяната ".

Трета политическа мощ съгласно изследването на " Медиана " е " Българска социалистическа партия за България " с 13 %, следвана от " Възраждане " и Движение за права и свободи - надлежно с 12 и 11 на 100 поддръжка.

Според проучването 8 политически сили прекрачват 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание - към първите три са още " Демократична България " - с близо 6 на 100, " Български напредък с над 5 %, " ИТН " с 4,7 на 100.

" Изправи се България " остава близо, само че под чертата, с 3 на 100 поддръжка.

От " Медиана " прецизират, че борбата от второ до пето място следва и зависи от мобилизацията на тези партии.

Резултатите от изследването на публичното мнение за политическите настройки сочат още ниска изборна интензивност от 35 на 100 от гласоподавателите на вота на 2 октомври.

Сред политиците с най-голям рейтинг е президентът Румен Радев - с 52 % утвърждение, следван от Бойко Борисов и Корнелия Нинова - надлежно с 25 и 22 на 100 утвърждение.

Изследването регистрира засилена тревога във връзка с персоналното материално богатство, като  61 % считат, че в идната една година ситуацията у нас ще се утежни, като 47 на 100 дават отговор, че ще се утежни материалното им състояние.

Близо 40 % считат, че на фамилиите им ще се наложи да пестят от отопление и храна в околните месеци.

12 % от запитаните се притесняват не от обедняване, а от опцията да изпаднат в последна бедност.

Заедно с това нарастват и опасенията от война в директно бъдеще, като единствено за три седмици броят на хората, които считат, че има огромна заплаха от война в близко бъдеще се е нараснал с 9%.

Изследването на социологическа организация " Медиана " е осъществено със лични средства измежду 1008 пълнолетни жители, в интервала 16-22 септември посредством метода на директно стандартизирано изявление.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР