ГЕРБ води с 4,8% пред БСП. Дистанцията между първите партии

...
ГЕРБ води с 4,8% пред БСП. Дистанцията между първите партии
Коментари Харесай

Тренд: Пет са сигурните партии в новия парламент

 ГЕРБ води с 4,8% пред Българска социалистическа партия. Дистанцията сред първите партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, леко се усилва. 47% декларират, че ще гласоподават на идните парламентарни избори.

Това демонстрира изследване на изследователския център “Тренд ". Проучването е по поръчка на “ ", извършено в интервала 12-19 февруари 2021 година

Според данните Българска социалистическа партия се употребява с поддръжката на 24,1% от гласуващите. “Има подобен народ " резервира третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана компактно от Движение за права и свободи с 11,1%.

“Демократична България " е петият сигурен участник в идващото Народно заседание с 6,2% от деклариралите, че ще гласоподават.

“Изправи се! Мутри вън! " и Вътрешна македонска революционна организация са на ръба на парламентарната преграда и за тях предизборната акция ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата все още остават новосформираната “Патриотична коалиция Воля-НФСБ " (2,6%) и “Възраждане " (1,1%).

Останалите партии и обединения събират под 1% от деклариралите, че ще гласоподават на идните избори, сочат данните на " Тренд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР