ГЕРБ води координирана атака срещу президента Радев и БСП. Това

...
ГЕРБ води координирана атака срещу президента Радев и БСП. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ има стратегия за сваляне авторитета на президента, обяви Корнелия Нинова

ГЕРБ води координирана офанзива против президента Радев и Българска социалистическа партия. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Неделя 150 " на БНР в коментар за извършения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

" Изненадах се след края на КСНС, тъй като вътре и дума не е ставало за излизане на България от Европейски Съюз и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и внезапно извън се приказва това ", сподели Нинова.
Според нея повода за това е боязън от престижа на президента Радев и неприемане, че са изгубили една институция: " Те (ГЕРБ) не могат да проумеят, че може да има институция, която не им е послушна, разгласи Нинова.

Корнелия Нинова счита, че става дума за " координирана офанзива против президента Радев и Българска социалистическа партия за събаряне на престижа на президента ".

" Координирана, тъй като мисля, че това се прави от господин Цветан Цветанов в ролята му на сякаш неприятното ченге, господин Борисов – сякаш положителния. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов нападнаха в синхрон господин Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в страната – Бойко Борисов, а другият - за превъоръжаването на армията и по тази причина какъв аероплан да бъде платен. Стратегия за събаряне на престижа на Румен Радев виждам зад това ", аргументира се Нинова.

През седмицата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и президентът Румен Радев размениха на няколко пъти остри реплики. Повече по тематиката четете тук.

Тя поддържа казаното от президента Румен Радев по време на лекцията пред студенти от УНСС: " Или би трябвало да променим статуквото, или ще дойдат националистически, популистки талази, с които е непредсказуемо накъде ще тръгне Европа и България. "

По мотив апела на президента страната да се ръководи на ярко, с цел да не се гонят вложители и български жители в чужбина, тя разяснява: " Промяната може да се случи. Може да стартира първо с това – бистрота, осведоменост, да се знае всичко, да е на ярко и да продължи със последващи крачки – тези, които бъркат, крадат, да носят отговорност. "

Нинова показа и мнението си за и задържането на кмета на регион " Младост ", която е упрекната във взимане на рушвет. Според нея методът на задържането е минал нормалността и границите: " Задържането пет часа на улицата, на тротоара с белезниците – повече показност, в сравнение с наличие. Подобни показни арести, завършиха с неоправдателни присъди за България в Страсбург и ги заплати народа. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР