ГЕРБ внесе в Конституционния съд (КС) искането за преценка на

...
ГЕРБ внесе в Конституционния съд (КС) искането за преценка на
Коментари Харесай

Конституционният съд ще решава противоречи ли на основния закон Истанбулската конвенция


ГЕРБ внесе в Конституционния съд (КС) настояването за преценка на сходство на Истанбулската спогодба (ИК) с конституцията, съобщи БГНЕС. Искането беше импортирано от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов и депутата от ГЕРБ Тома Биков.

Кирилов изясни, че основанията за настояването са записани в конституцията и в Закона за Конституционния съд. Искането е подписано от 75 депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Към настояването са приложени и всички получени в Народното събрание мнения по конвенцията.

" Първо сме анализирали всички негативни мнения, а по-късно сме дали и нашите причини за. Смятаме, че с това искане оптимално изчерпателно сме показали казуса и обстановката пред конституционните съдии. Разяснили сме разногласията, свързани с понятията, които касаят взаимоотношенията с Конституцията ", разяснява Данаил Кирилов. " Смятаме, че Конституционният съд с решение ще даде най-обективната правна експертиза и умозаключение за това дали Истанбулската спогодба подхожда на Конституцията ", акцентира той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР