ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и МВР за подписания от

...
ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и МВР за подписания от
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и МВР за меморандума с „Джемкорп“

ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за подписания от държавното управление на Кирил Петков меморандум с компанията „ Джемкорп “ за 1 милиард $. Депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова акцентира пред „ Хоризонт “, че упорстват за инспекция дали са осъществени престъпления, и в случай че има, дали те съставляват непозволени действия по смисъла на Наказателния кодекс. Според Трифонова в направен към този момент отчет на ДАНС има констатации, които евентуално разказват опасност за националната сигурност:

„ За наше страдание, отчетът на ДАНС няма по какъв начин да бъде осветен, тъй като е класифицирана информация. ДАНС класифицира информация и я пази, когато в някаква степен има заплаха за националната сигурност. Тоест, с цел да е защитила тази информация, е сметнала, че има опасност за националната сигурност “.

Бившият министър председател Кирил Петков изрично съобщи, че меморандумът с „ Джемкорп “ е преустановен, а от ГЕРБ се базират на информация на служебния енергиен министър Росен Христов, че процедурата по прекратяването не е финализирана. В сряда Народното събрание единомислещо гласоподава основаването на краткотрайната комисия, по искане на ГЕРБ, която ще открива всички обстоятелства и условия към подписването и прекратяването на меморандума.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР