ГЕРБ вече не искат националният ни празник да е на

...
ГЕРБ вече не искат националният ни празник да е на
Коментари Харесай

ГЕРБ не иска 3 март вече да е национален празник

ГЕРБ към този момент не желаят националният ни празник да е на 3 март. Това стана ясно на брифинг на депутати в Народното събрание.

Според някогашните ръководещи по-подходящо е националният празник да е на 24 май. Тогава честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

3 март пък е Ден на Освобождението на България от османско робство. Датата е противоречива, тъй като тогава в действителност е краят на Руско-турската война през 1878 година

Темата сега е изключително щекотлива на фона на нападението на Русия над Украйна. Войната започна на 24 февруари. Затова и на последния 3 март настроенията у нас бяха изключително спорни.

От ГЕРБ обаче през днешния ден разясниха само това, че този 24 май е потвърдил за следващ път, че това е най-обединителната дата.

През годините въпросът за промяната на 3 март като народен празник е бил представян пред групировката на Бойко Борисов като ръководеща партия. Оттам досега обаче не са отговаряли положително на тези хрумвания. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР