ГЕРБ увеличава дистанцията си спрямо БСП, достигайки близо 7% преднина.

...
ГЕРБ увеличава дистанцията си спрямо БСП, достигайки близо 7% преднина.
Коментари Харесай

На финалната права: ГЕРБ дърпа, БСП ерозира, а ДПС зависи от избирателната активност

ГЕРБ усилва дистанцията си по отношение на Българска социалистическа партия, достигайки близо 7% преднина . 7 партии остават настоящи като състезатели за прескачане на бариерата от 4% в последното изследване на " Тренд " два дни преди вота.

Социолозите не записват структурна смяна в електоралните настройки по отношение на предходните месеци. ГЕРБ остава първа политическа мощ с 28.6%, а в поддръжката за Българска социалистическа партия се записва лека ерозия - 21.8%

Третото място се оспорва от " ИТН " и Движение за права и свободи, надлежно с 12.6% и 12.4% поддръжка от деклариралите, че ще гласоподават на идните избори. От " Тренд " показват, че симпатизантите на Движение за права и свободи са по-силно мобилизирани и при по-ниска интензивност тяхната относителна тежест за идващия парламент може да се окаже по-голяма от тази на " ИТН ".
 Снимка 525301
Източник:

Пета политическа мощ остава " Демократична България " с 5.9% от деклариралите, че ще гласоподават. В рамките на акцията се регистрира лек растеж на " Изправи се! Мутри вън! " достигайки 4.8% поддръжка. Вътрешна македонска революционна организация (4.3%) е седмата партия , която е с действителни благоприятни условия за посланичество в идващото Народно заседание.

Ръст в границите на акцията регистрират и от Патриотичната коалиция " Воля-НФСБ " , само че резултатът им от 3.2% ги оставя преграда.

По-надолу в подредбата остават " Възраждане " с 1.6%, АБВ с 1.1% и Републиканци за България с 1.1%.

Сред деклариралите, че ще упражнят правото си на глас, 15% към момента се двоумят за кого ще гласоподават на идните избори, до момента в който 85% са към този момент решили.
 Снимка 525302
Източник:

47% от всички запитани заявяват , че ще упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори, до момента в който малко под една пета се двоумят.

Усложнената епидемиологична конюнктура евентуално ще има своето отрицателно въздействие върху интензивността и можем да чакаме сред 2 милиона и половина и 2 милиона и 900 хиляди български жители да упражнят правото си на глас.
анкета
Ще гласоподавам за:
ГЕРБ/СДС Българска социалистическа партия Движение за права и свободи ИТН Демократична България Вътрешна македонска революционна организация Изправи се. Мутри вън! Патриотична коалиция Воля - НФСБ Републиканци за България АБВ Други
ГЕРБ/СДС

Българска социалистическа партия

Движение за права и свободи

ИТН

Демократична България

Вътрешна македонска революционна организация

Изправи се. Мутри вън!

Патриотична коалиция Воля - НФСБ

Републиканци за България

АБВ

Други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР