ГЕРБ трудно могат да съставят кабинет с първия мандат, защото

...
ГЕРБ трудно могат да съставят кабинет с първия мандат, защото
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ще искаме обща кандидатура с ПП за местните избори в София

" ГЕРБ мъчно могат да сформират кабинет с първия мандат, тъй като нямат сътрудник. Ние няма да ги подкрепим, тъй като за тези 12 години те станаха знак на корупцията и би трябвало да бъдат държани отвън властта ", сподели Ивайло Мирчев пред bTV.

Според него, с втория мандат на " Продължаваме промяната " може да се стигне по-скоро до кабинет на малцинството, тъй като гласовете на Политическа партия и Демократична България са незадоволителни. А разграничителните линии и на Политическа партия, и на Демократична България с Българска социалистическа партия към този момент са прекалено много - войната в Украйна, изтребителите, еврото, хартиената бюлетини.

" Винаги сме били в един лагер - патриотично дясно ", сподели Мирчев и добави, че право на Политическа партия е да излъчи министър председател. Той изключи възобновяване на познатата коалиция от предходния парламент с присъединяване на Българска социалистическа партия.

" Млякото към този момент е 5 лева, в случай че чакаме да стане 10 лева и за 2 години създадем пети подред избори, не мисля, че хората чакат това от нас. Може Румен Гечев да е бил в държавно управление, в което млякото си е удвоило цената за нула време, само че ние не желаеме такова ", сподели Мирчев.

Той счита, че възможна поддръжка от ГЕРБ е допустима, без това да е коалиция с тази партия, а по общи цели. И подсети, че ГЕРБ е гласувала дружно с партиите на смяната за Северна Македония, за еврото и за втората партида Ф-16. Колкото до правосъдната промяна - по нея още се чака еволюция.

Запитан дали Демократична България ще поддържа Борис Бонев от “Спаси София ” за столичен кмет, Мирчев отговори, че не е сигурен в това, макар че са единомишленици. Позицията на Демократична България е да издигне обща кандидатура с Политическа партия както в София, по този начин и в огромните градове, “защото вижте в какво се трансформира в София ”.

" Разликата сред нас и Политическа партия е, че те са център-ляво, ние сме център-дясно ", сподели Ивайло Мирчев. " Ние не сме войнолюбци, както някои ни упрекват, а български патриоти, тъй като желаеме да осигурим съвременно въоръжение на армията ни. Онези, които желаят остарялата руска техника да остане на въоръжение, са съветски патриоти ", сподели Ивайло Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР