ГЕРБ търсят съдействие от премиера Димитър Главчев във връзка с

...
ГЕРБ търсят съдействие от премиера Димитър Главчев във връзка с
Коментари Харесай

ГЕРБ търси съдействие от премиера Главчев за изграждането на завод за над 100 млн. лева край Пловдив

ГЕРБ търсят подпомагане от премиера Димитър Главчев по отношение на план за построяването на съвременен цех за 100 млн. лв. край Пловдив, излиза наяве от обява на депутата Георги Георгиев във фейсбук.

Заводът ще сътвори стотици работни места в района.

За да се обезпечи работата на този и други фабрики, страната би трябвало да трансферира собствеността на няколко напоителни канала от държавното сдружение „ Напоителни системи “ към община Марица, изяснява Георгиев.

Ето целия пост:

Работните места ги основава на първо място бизнесът – български и интернационалните компании, които влагат у нас.

Работата на страната е да улеснява този развой, като организира по-бързи административни процедури и да построява нужната инфраструктура до новите фабрики и заводи.

Затова се обърнах към министър-председателя господин Главчев с молба Министерският съвет да направи нужното, с цел да се осъществя значим план край Пловдив в плануваните периоди.

Да помогнем за построяването на нов съвременен цех за над 100 милиона лв., който ще сътвори стотици работни места в Пловдив и района – това е една от първите ни задания като народни представители от ГЕРБ-СДС.

Водеща европейска компания уголемява наличието си в района с нов цех за автоматизирани прекъсвачи и други електрически елементи на територията на прилежащата община Марица – в Икономическа зона „ Тракия “. Това е предпочитан капиталов план за страната, който ще сътвори работни места за висококвалифицирани инженери и механически експерти, а в учебното заведение в Бенковски към този момент се учи мехатроника, с цел да се приготвят фрагменти за новите производства в региона.

Необходима е бърза интервенция от изпълнителната власт обаче – с цел да се обезпечи работата на този и други фабрики, страната би трябвало да трансферира собствеността на няколко напоителни канала от държавното сдружение „ Напоителни системи “ към община Марица. Собствеността още веднъж остава обществена. С контракт сред страната и общината към този момент е обезпечено финансиране за ремонта на тези канали, с цел да бъдат употребявани за новите заводи, които се построяват там.

Очаквам служебният министър председател да спомага за разрешаването на казуса, който може да забави и други огромни вложения в региона на Пловдив.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР