ГЕРБ - Стара Загора проведе Общинско събрание за избор на

...
ГЕРБ - Стара Загора проведе Общинско събрание за избор на
Коментари Харесай

ГЕРБ–Стара Загора: Изпълняваме всичко обещано и в местен, и в национален план

ГЕРБ - Стара Загора организира Общинско заседание за избор на 12 делегати за Редовното отчетно-изборно национално заседание на партията, което ще се организира на 26 ноември в София.

На събитието участваха кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров, регионалният координатор Пламен Йорданов, народните представители от ГЕРБ-Стара Загора Емил Христов, организационният секретар Николай Диков, общински съветници и членове на ГЕРБ. По време на събранието бяха разисквани въпроси, засягащи локалното ръководство в Стара Загора, работата на Народното събрание и държавното управление.

„ Има две действителности. Едната е на нашите съперници – подправени вести, отстрелване на сполучливи хора, език на ненавист и опълчване.

Другата действителност – извършване от страна на ГЕРБ на задължения във всички сфери, 4% стопански напредък, видоизменение на общините, където ГЕРБ има кметове – всичко това мъчно се преглъща от опозицията “, безапелационен бе Пламен Йорданов. „ Ежедневно се срещам с хора от цялата Старозагорска област, организираме събрания и това, което ми прави най-силно усещане е, че там където няма кметове на ГЕРБ, хората са разочаровани от локалната управа”, акцентира регионалният координатор.

Той уточни, че всеки вижда по какъв начин се трансформират и развиват Стара Загора, Казанлък, Раднево. „ Хората от другите общини желаят помощ от нас, от националните ни представители, тъй като при тях не се случват положителни неща “, заключи Пламен Йорданов. Той прикани присъстващите на събранието, посредством работата си да поддържат всекидневно кметовете на ГЕРБ, защото крайната и най-важна задача е градовете и селата да се развиват.

„ Още преди 6 години си поставихме цел – Стара Загора да стане по-добър град за живеене “, уточни Живко Тодоров. „ Работим във всички направления – благоустрояване, обучение, опазване на здравето, стопанска система и вложения. През 2017 година имахме съществени провокации “, безапелационен бе той. И добави, че се извършват значими планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “ – центърът на Стара Загора, площадът и основната улица.

Предстои доста работа и в парка, който всички назовават „ Аязмото “ – възобновяване на озеленяването, поливните системи, алеите, замяна на заболели и изсъхнали дървета... Работи се по продължението на новия парк в кв. „ Казански “, както и по разширението на надлеза над жп линиите – дълго чакан от старозагорци план.

„ Мостът ще бъде с четири платна и две кръгови придвижвания на бул. „ Славянски “, с цел да разтоварим автомобилния трафик и да не се образуват тапи “, акцентира Живко Тодоров.

Според него през 2018 година ще има сериозна позитивна смяна в образа на Стара Загора и в самочувствието на хората в града.

„ Надграждаме градския превоз и работим по индустриална зона „ Загоре “, наоколо до кв. „ Зора “. Над 100 дка общинска индустриална зона, в която ще има и държавни вложения във връзка с инфраструктурата “, заяви кметът.

Предстои на сесия на Общинския съвет да се избере шеф и да стартира работата по привличане на вложители.

По време на събранието народните представители от ГЕРБ-Стара Загора Емил Христов и Радостин Танев дадоха отговор на въпроси, свързани със опазването на здравето, работата на депутатите в станалата известна като „ комисия за Грипените “ и резултатите от нея, Закона за придвижване по пътищата, обществената стратегия на държавното управление, нарастването на парите за пенсии и заплати.

„ Партията е единна, държавното управление е устойчиво макар опитите на опозицията да разклати обединението. ГЕРБ извършва дадените обещания и в народен, и в локален проект “, безапелационен бе общинският началник Емил Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР