ГЕРБ си свърши работата. А ПП и ДБ се гръмнаха

...
ГЕРБ си свърши работата. А ПП и ДБ се гръмнаха
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Това, коeто направиха в СОС, наля вода в мелницата на Корнелия. Тя сега е на гребена

„ ГЕРБ си свърши работата. А Политическа партия и Демократична България се гръмнаха в крайници, освен това няколко пъти. Това е най-краткият роман за какво стигнахме до предварителни парламентарни избори ".

Това съобщи Румен Овчаров, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен ръководител на столичните социалисти в предаването „ Лице в лице " на bTV.

„ Оттук нататък ГЕРБ са си една добре релегитимирана мощ, която при идващите избори към този момент няма да стои в ъгъла като осъдена, просто ще си избира с кого и по какъв начин да прави държавно управление. Защо се случи по този начин? Трите характерности на това държавно управление бяха крещяща непросветеност, патогенен слугинаж и неимоверна лакомия и алчност, да не кажа - корупция. Те дълго време успяваха да компенсират некомпетентността и лакомията със слугинажа, защото другата слугинстваща част от българската политическа сцена беше публично неприемлива. Но със своите дейности ПП-ДБ направиха тази друга част към този момент публично допустима ", съобщи в коментара си за обстановката социалистът. И акцентира:

„ Защо некомпетентни? Погледнете какво се случи с тъй наречените правосъдна промяна? Тя свърши там, където стартира, със промяната на излезлия от надзор Гешев с послушния негов заместител. Да, той ги изпра. На бърза ръка им приключи всичките каузи. Погледнете конституционната промяна - да оставиш в този момент на процедура ГЕРБ да си направи служебно държавно управление. Няма значение дали ще успее или не, кой ще бъде или не, цялостна нелепост бяха самите промени. Ако щеш, това което се случи в София с паметника - на процедура да торпилираш всевъзможни благоприятни условия за разграждане а модела ГЕРБ в София ", уточни Румен Овчаров.

По думите му той е очаквал да се стигне дотук. „ Защото ГЕРБ се усетиха мощни, усетиха се с опция те още веднъж да вземат решение. А явно, че и решаващият фактор в Посолството стартира да преразглежда целите си ", добави в коментара си Овчаров.

„ Българска социалистическа партия в колаборация с ГЕРБ? Не, това няма да се случи. И ви го споделям безусловно изрично ", реагира на въпрос на водещата някогашният ръководител на столичните социалисти, поставяйки началото на диалога за пътя на Българска социалистическа партия.

„ Вие несъмнено сте обърнала внимание, че предходната седмица имаше някакви сбирки, разбрахме за т.н придвижване „ Бузлуджа ". Аз това придвижване го бях изпуснал малко от внимание, тъй като си представях, че това е следващата платформа, която някои някогашни звезди на Българска социалистическа партия се пробват да основат, с цел да повдигнат личните си кандидатури за едно или друго - в този момент поради Европейски парламент. Очевидно това е платформата, на която Сергей Станишев ще се опита в този момент да събере поддръжката на БСП-избирателите, на левите гласоподаватели за евроизборите. Така си го представях аз ", сподели социалистът, като обаче незабавно добави:

„ Но с много нескопосаният си опит да релегитимират Кирил Добрев и Иван Таков, те направиха нещо, от което вътрешнопартийната съпротива на Българска социалистическа партия се е пазила постоянно - да кажат защо се борят, коя е алтернативата, която оферират. И те споделиха, само че извинявайте, този принцип „ Стани - да седна " не е политика. Това е по-скоро доказателство за липса на политика. Аз съм ги питал десетки пъти - и Крум Зарков, и Пепи Витанов, и в частни диалози, и на пленуми, а и по медиите - кажете, какво друго оферирате? ", съобщи Румен Овчаров, като акцентира:

„ Този път те на процедура демонстрираха коя опция виждат. Защото, те поддържаха позицията на Българска социалистическа партия в София: Т.е. Българска социалистическа партия споделя: Българска социалистическа партия е партия на 133 години, ние имаме история, ние пазим историята, ние пазим паметта на всички починали в антифашистката битка, ние пазим паметта на милионите, починали във Втората международна война, по тази причина Паметникът на руската войска беше наша алена линия ", уточни някогашният ръководител на столичните социалисти и незабавно даде контрапункта:

„ Тези хора от сбирката явно поддържат другата теза - да, бе ние ги пазим тези неща, само че в случай че ни дадат 2 комисии, ние сме съгласни да помислим по тази алена линия. Втората разграничителна линия: Българска социалистическа партия от години се бори с паралелната страна, с модела ГЕРБ, с корупцията, със 17-те години ръководство и плячкосване на Софийската община. Другите - борим се, единствено че се оказва, че в случай че примерно гласуваме 6 хиляди лв. заплата на общински консултант, вземем още 2 комисии, подсигуряваме публичните поръчки на един от тези двамата, Българска социалистическа партия може да раздаде и тази позиция ", уточни Овчаров.

На въпроса кой стои зад публичните поръчки, Румен Овчаров съобщи, че отхвърля да влиза в персонални истории, имайки поради думи на Кирил Добрев, изречени в това студио по адрес на щерка му, само че не подмина името му на индивида, който дърпа конците на всички, които в този момент са общински съветници.

Овчаров бе безапелационен: „ Сега левите гласоподаватели ще имат право на избор - дали са за тази партия, 133-годишната, която пази историята и традициите, която се бори с модела ГЕРБ и с корупцията, или са с тази другата, която образуваха като платформа оня ден в НДК ".

Социалистът не скри, че в НДК е видял хора, които по думите му нямат никаква причина да стоят зад тила и да поддържат нито Кирил Добрев, нито философията на сбирката. „ Там явно ги праща обаче тази философия, за която говорите вие, обърна се към водещата Румен Овчаров - омразата против Корнелия Нинова.

На репликата на водещата, че в случай че хората виждат казуса в настоящия ръководител на Българска социалистическа партия, те имат право на избор, той отговори: „ Да, имат, единствено че този избор те би трябвало да го създадат в партията, а не на някаква колекция ".

„ Конфуции доста от дълго време е споделил: „ Намразиш ли - към този момент са те победили ". Тези хора ненавиждат. Те не мислят какво и по какъв начин може и би трябвало да се направи в партията, с цел да се случат нещата, които желаят. А се групират и образуват към омразата. Омразата няма да ни реши казуса. Трябва да се мисли какво и по какъв начин да се направи ", уточни Румен Овчаров.

И още за пътя на Българска социалистическа партия: „ В изборна акция сме. За, страдание, ще станат избори 2 в 1 или пре едно, не знам. Сега сега е значим резултатът, тъй като, по този начин както ГЕРБ се връщат, аз доста се надявам, че в България ще се върнат и естествените политически схеми, които съществуват в целия свят - ще имаме десница, може да е корумпирана, може да е подмолна, може да е всякаква, само че ще има дясна партия. И ще имаме и лява партия ", разяснява в студиото на bTV Румен Овчаров.

И на репликата - това може ли да бъде Българска социалистическа партия, отговори: „ Може ли да ми кажете кой различен? Няма кой различен. Нагледахме се на всевъзможни измислени герои. Знаещите не приказват, говорещите не знаят. Можещите не вършат, неможещите се пробват да вършат ".

„ Нали са същите хора! ", по този начин социалистът отговори на въпроса не може ли това да е 3 март. „ Има едно предписание при хората, които вършат ракия - от едни и същи джибри колкото повече ги вариш става все по-лоша ракия, със от ден на ден метилов алкохол, с от ден на ден захар и все по-ниско качество ", даде образец той.

По думите му Българска социалистическа партия също ще би трябвало да постави избрани старания. „ Но ми се коства, че тези избори ще създадат доста значима крачка в тази посока ".

„ С това, което направиха в СОС, на процедура наляха вода в мелницата на Корнелия. Тя в този момент е на гребена: „ Ето, аз ви споделях, тези са предатели, те играят в непозната скица, ние не предаваме, вие би трябвало да извършите избора - желаете ли колаборация с ГЕРБ? Искате ли колаборация с тези, които нарязаха паметника? Или не желаете? И ми се коства,че тук тя е права ", съобщи в отговор на въпрос на водещата за предходни негови думи по адрес на Нинова някогашният началник на столичните социалисти и добави: „ Този въпрос през днешния ден загърби другия ".

„ Пътят е този - първо Българска социалистическа партия да покаже коя е алтернативата на ГЕРБ, Българска социалистическа партия да покаже коя е алтернативата на корупцията, Българска социалистическа партия да покаже коя е алтернативата на слугинажа в България - т.е. националният интерес, публичният интерес, Българска социалистическа партия да покаже компетентността и уменията на хората, които стоят зад нея. Няма различен път ", заключи диалога за социалистическата партия Овчаров.

По отношение на отпуснатите с решение на държавното управление в оставка 1.6 милиарда лева за Министерството на енергетиката, някогашният енергиен министър отговори: „ Само да не си помислите, че това е някаква грижа за битовите консуматори. Не е ".

Парламентът задължи кабинета да вкара тези пари във Фонда за енергийна сигурност, само че не поради битовите консуматори, а поради притежателите на ВЕИ-та от първата вълна 2011-2013 година, които имат обезпечени преференциални цени. И които не са ги получавали от 3 месеца насам, че и повече. И другите са топлофикациите на Ковачки ", съобщи Овчаров като акцентира изрично:

„ Има няколко неща, които би трябвало да бъдат прекъснати - Чирен и всички планове на „ Булгартрансгаз ". Защото „ Булгартрансгаз " и тръбопроводите се трансфораха в новите автомагистрали, наливат се пари и никой не знае къде отиват и за какво отиват ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР