ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм

...
ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм
Коментари Харесай

Борисов за думите на Плевнелиев: Няма да се оттегля и да оставя ГЕРБ да е брошка на ПП и ДБ

" ГЕРБ си има водач, определен преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не нервирам, предложил съм кабинет без мое присъединяване. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на " Продължаваме промяната " като Демократична България, няма да стане. Категорично избори ". 

Това разяснява пред " Сега " водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов във връзка спекулации, че е подготвен да се отдръпна от водачеството на партията в подтекста на опитите за съставяне на кабинет. Повод за такива мнения даде спорно изявление на някогашния президент Росен Плевнелиев пред bTV.

" Бойко Борисов ми сподели през вчерашния ден, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ. Борисов е подготвен да го направи и го е заявявал неведнъж, в това число и в диалози с Кирил Петков. Борисов постоянно е бил " за " европейското развиване на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е основал и той ще продължи в тази партия да бъде главният фактор ", съобщи Плевнелиев.

Според Борисов някогашният президент не е бил свестен вярно и в действителност споделя, че партията е на Борисов. 

Изявлението на Борисов идва след серия от обрати през последната седмица в опитите за съставяне на ново държавно управление. Преди дни Кирил Петков разгласи, че би работил с депутати на ГЕРБ, в случай че водачът на партията Бойко Борисов реши да отида на " топъл остров ". В последните дни Петков изброява поименно с кои хора не би работил - водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане, само че упорства, че има смисъл да се приказва с обособени депутати. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе с изострен коментар във връзка изявлението на Петков за " острова " и го дефинира като " надменно и злокобно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР