ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство веднага, щом

...
ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство веднага, щом
Коментари Харесай

Кое зло да избера? Не подкрепям Слави, остава Рашков. Подкрепям правителството, идва Трифонов |

ГЕРБ ще върне мандата за сформиране на държавно управление незабавно, щом го получи от президента като втора политическа мощ. " ИТН " не може да разчита на поддръжката на партията в пленарната зала. Бойко Борисов няма да става народен представител, с цел да не пречи на полицията да го проверява. Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е " интелигентен, хубав и с коса ". 

Това разгласи самият Борисов на следващата конференция на ГЕРБ. Под прицела му през днешния ден попаднаха всички останали партии, които водили война с него и групировката му по време на предизборната акция. Във очевидно положително въодушевление Борисов изсипа куп сочни лафове по адрес на съперниците си и иронизира опитите им да се излезе от рецесията със съставянето на кабинет.  

" Кое зло да избера? Не поддържам Слави Трифонов, остава Бойко Рашков. Подкрепям държавното управление, идва Слави Трифонов. Умолявам ви, Христо (Иванов), вие надробихте тая попара, ще я сърбате. Ако оставите страната на Румен Радев, ни вкарате в трети избори. Няма никакво значение какво ще се случи с ГЕРБ. Некадърници такива, единият си назначил 12 съветници и си прави кабинета по фъншуй. Съберете се, в случай че няма парламент, няма да имаме бюджет, идва трета вълна на коронавирус, има ваксини, ще ги хвърлите в канавката. Направите си държавно управление ", опита да подреди целите някогашният министър председател.

" При мен всичко беше във напредък. Умолявам те, Слави, направи кабинет от 40 министри. Сложи един на горите, един на прокурорите, и на пожарникарите тури. И за всички ще има постове. Карай до 40-41. Умолявам те, дай постове на тия (партиите на протеста), ще съсипят страната. Все по-нестабилно става ", продължи с иронията Борисов. 

Той бе безапелационен, че ГЕРБ ще е съпротива и че няма логичност да поддържа кабинета, препоръчан от " ИТН ".

" Всичките, които са срещу ГЕРБ, да идат при Слави. Той воюваше с мен. Сега да питате дали ще го поддържа - не, няма по никакъв метод да го поддържа. А се прилепих към тези токсични партии, ще ме атакуван отново. Щеше да е рисково, в случай че сме първи, а в този момент сме съпротива. Той (Слави) не желал поддръжка, по какъв начин да ги подкрепим? ", добави Бойко Борисов. 

На въпрос дали депутатите на ГЕРБ ще влязат в пленарната зала, когато се гласоподава новият кабинет, той отговори, че болшинството би трябвало да си обезпечава кворума. Неговите парламентаристи обаче ще влязат в залата и ще гласоподават " срещу ". 

" Мене някой питаше ли ме през тия години за кворума. Работа на ръководещите е кворумът. Ако желаят кворум, ще дойдат и ще го изискат. Тези партии направиха този прелом. След това шоу идва апетит. До 11 юли чака-рака, на 12 юли кючекът свърши, пристигна миндерът, мазният. Лесно е да се води шоу, хората да ти пляскат. Ще влезем в пленарната зала и ще гласуваме срещу. Всичките ", уточни водачът на ГЕРБ.

Той не отхвърли опцията да обезпечи няколко негови депутати, в случай че не доближават на Има Такъв Народ, само че никой не му ги е желал. " Ама те (хората на Слави) няма и да дойдат ", изясни той.

На въпрос по какъв начин ще разяснява обстоятелството, че някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева няма да е в Народното събрание Борисов отговори сбито: " На другите избори ще я изберат ".

Без да посочва съответно име, Бойко Борисов разгласи, че претендентът за президент на ГЕРБ ще е " интелигентен, хубав и с коса ", само че ще каже името му, когато му пристигна времето. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР