ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на

...
ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на
Коментари Харесай

Сачева: ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник

ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ в Българска национална телевизия " Денят стартира ".



В момента ГЕРБ водят диалози по разпределението на ресори, а скоро ще стартират и диалозите за съответни хора, уточни Сачева.

Разговорите се водят главно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без Българска социалистическа партия, които ясно обявиха, че няма да поддържат политиката и целите на това държавно управление.

Според нея няма политическа отговорност за сформиране на постоянно държавно управление. Потвърди, че ГЕРБ не престават диалози с " Продължаваме промяната - Демократична България ", макар че те към този момент отхвърлиха да поддържат кабинет на Мария Габриел.

Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те би трябвало да дадат поддръжката си за първия мандат (...) Трябва да се почете това, че има 650 000 души, които са сложили ГЕРБ-СДС преди всичко и няма потребност да се опитваме още веднъж да заблуждаваме хората, като споделяме, че вторият мандат е единствената опция.

На въпрос за какво в конференцията си основният прокурор Иван Гешев е загатнал само името на Бойко Борисов, Сачева съобщи, че и ГЕРБ търсят отговора.

Прави усещане, че постоянно когато страната има безапелационна опция да тръгне по европейски път на развиване, постоянно се случват разнообразни процеси, които по един или различен метод обвързват правосъдната и политическата система и отклоняват страната от този път.

Доверието в правосъдната система не е въпрос единствено на законодателство, а най-много на хората, които работят в нея, счита Сачева.

Програмата за правосъдната промяна би трябвало да се разиска на първо място с професионалната колегия, с хората, които ще са реализатори на тези политически решения и които би трябвало да подсигуряват независимостта на правосъдната власт. Такъв диалог всъщност досега не е воден.

Политиците не би трябвало да се месят в правосъдната система, само че и правосъдната система не би трябвало да предопределя политическия и геополитическия път на България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР