ГЕРБ ще сезира Конституционния съд с искане за преценка на

...
ГЕРБ ще сезира Конституционния съд с искане за преценка на
Коментари Харесай

ГЕРБ ще пита Конституционния съд за Истанбулската конвенция

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд с искане за преценка на сходството на Истанбулската спогодба с конституцията. Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов от ГЕРБ. Истанбулската спогодба е подписана, само че към момента не е утвърдена от Народно събрание.

„ Произнасянето на Конституционния съд ще даде един водещ юридически ориентир за публичния спор по конвенцията ”, счита Кирилов.

„ Смятаме, че Конституционният съд ще отговори и на единия от сериозните в дебата въпроси за сходството с член 46 от конституцията - във връзка с брака като непринуден съюз сред мъж и жена ”, съобщи Кирилов, представен от Българска телеграфна агенция. Според ГЕРБ произнасянето на съда в огромна степен ще преодолее и отрицателната настройка и спекулациите по тематиката.

„ ГЕРБ освен почита, а се бори за това българското общество да продължи да действа върху базовите и фундаменталните полезности, включително и най-много християнските полезности ”, добави Тома Биков, народен представител от ГЕРБ.

Той уточни, че в устава на партия ГЕРБ християнското семейство и полезностите му са записани като полезност. „ Никой от ГЕРБ няма желание да се отхвърля от тази полезност. Това е за утешение на тези, които ни упрекват, че желаеме да вкарваме гей бракове, трети полове, четвърти полове, пети полове ". Нямаме никакви сходни планове - нито скрити, нито открити ”, акцентира Биков.

„ Искаме да чуем какво мислят хората, чуваме дебата, опитваме се да чуем всички гледни точки и поради това желаеме и гледната точка на Конституционния съд ”, сподели Биков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР