ГЕРБ ще проведе национален съвет след балотажа, за да реши

...
ГЕРБ ще проведе национален съвет след балотажа, за да реши
Коментари Харесай

Ще счупят ли сглобката АМ Хемус и местните избори ?

ГЕРБ ще организира народен съвет след балотажа, с цел да реши дали да продължи да поддържа държавното управление. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов счита, че с дейностите си ПП-ДБ не са сътрудници във властта и партията му търпи единствено негативи от държанието им.

Борисов чака преразглеждане на връзките. От ПП-ДБ дефинираха изказванията като " смешка ", само че не отхвърлиха, че има решения, които могат да разделят пътищата им. От Движение за права и свободи обявиха,че не би трябвало да има оттегляне от това България да има евроатлантическо държавно управление.

Лидерът на ГЕРБ ще разиска с партията поддръжката си за кабинета като уточни за причина някои решения на кабинета от последните дни като отлагането на градежа на автомагистрала " Хемус " и решението за покупка на бойни машини без Народното събрание. Повод е и неподкрепата по места сред сътрудниците в ръководството.

" И в сряда и нататък дълго и тягостно ще решаваме. Докато те с новите си приятели, с които си вършат кметове дружно решат значимите за страната въпроси, тъй като са решавачи на въпросите - те, еднолично, сами. Имат си нови другари ".



" Начинът, по който действаме сега като сглобка, която съгласно мен в последните 2 седмици тотално се счупи, прекъсването през вчерашния ден на " Хемус ", което е в основата в програмата на ГЕРБ, дружно със " Струма ", дружно с Ботевград, Мездра, Монтана, Видин, Велико Търново... мисля, че няма по какъв начин да бъде признат бюджет на страната ", разяснява Борисов.

Според него Народното събрание може да умерено и без поддръжката на ГЕРБ.

" Те си имат към този момент и Българска социалистическа партия и " Възраждане ", вземат участие си на всички места с тях в обединенията против нас и могат да си гласоподават каквото си желаят ".

Борисов въпреки всичко разясни, че партньорството може да продължи, само че не по настоящия метод, тъй като всеки би трябвало да може да поема задължения.

" И на мен не ми харесва тая сглобка и не ми харесва тая дума и тя не работи въобще сега. Тя повече не би трябвало да съществува в този ѝ тип. За да можем да създадем нещо положително, би трябвало да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво би трябвало да се прави, с цел да мога поетия от мен ангажимент да го направя ".

Борисов сподели още, че ПП-ДБ не са били ГЕРБ в нито един регионален град на първия тур на локалните избори.

" Ако паднем в този момент в неделя, това значи че са мърсували и са основали организация против нас. Тези от сглобката ".

От ПП-ДБ дефинираха поръчките на водача на ГЕРБ като смешка и предизборни пристрастености.

" Вие виждате, че господин Борисов постоянно се майтапи и на следващия ден чакаме нова порция смешки. Вярвам, че това са предизборни пристрастености и в Народното събрание след изборите нещата ще се уталожат ", разяснява Венко Сабрутев от ПП-ДБ.



ПП-ДБ признават обаче, че има решения, които може да спънат общото ръководство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" Сериозните неща са, че в случай че не се направи промяна в службите, които с тяхното интензивно мероприятие съумяха да откраднат вота на над 400 хиляди българи, в действителност ще е мъчно да се продължи напред ", сподели още Сабрутев.

На този декор от Движение за права и свободи приканиха водачите да спрат да си разменят обвинявания и ултиматуми като въвличат и Движението в разногласията си. Делян Пеевски им напомня, че силата на една политическа партия в намирането на разговор.



" Възраждане " също реагираха на изявлението на Борисов от през днешния ден с думите,че рано или късно всички стартират да мислят като " Възраждане " и напомнят, че от първия ден на това ръководство са са споделили, че то нежизнеспособно и нездравословно. А от районното министерство оповестиха, че предложенията им не касаят доизграждането на автомагистрала " Хемус " и дефинират като спекулации, че градежът се отсрочва за неопределен срок.

Предложените от Министерството ва районното развиване и благоустройство промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) не касаят доизграждането на автомагистрала " Хемус ". Министерство на регионалното развитие внася уточнението поради тиражирани в медиите и обществени мрежи неотговарящи на истината изказвания и спекулации, че Автомагистрала " Хемус " се отсрочва за неопределен срок или за след 100 години.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР